EgeKuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

20.10.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

11. Uluslararası Seramik Çalıştayı, Türkiye’nin yanı sıra 10 farklı ülkeden 31 sanatçının katılımıyla Pine Bay Hotels & Resorts’ta gerçekleşti.

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

Yusuf Çınar - Mehmet Nuri Göçen Kültür, Eğitim ve Sanat Vakfı sponsorluğunda düzenlenen 11. Uluslararası Seramik Çalıştayı, Türkiye’nin yanı sıra 10 farklı ülkeden 31 sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Etkinlik, Göçtur Turizm bünyesindeki Pine Bay Hotels & Resorts’ta gerçekleşirken, kapanış sergisi ve kokteyli Göçtur girişimiyle restore edilen Eski Tabakhaneler’de düzenlendi. Çalıştayın küratörü Mehmet Tüzüm Kızılcan, seramik sanatının uluslararası bir buluşma noktası haline geldiğini vurgulayarak, “Seramik sanatı aracılığıyla farklı kültürleri bir araya getiriyoruz. Burada hem öğreniyor hem de birbirimizden ilham alıyoruz. Bu etkinlikte yer almak büyük bir mutluluk” dedi. Kızılcan ayrıca, Göçen Ailesi’ne sanata verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

11. Uluslararası Seramik Çalıştayı, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 31 seramik sanatçısını bir kez daha Kuşadası’nda bir araya getirdi

‘Sanat evrensel bir dil’

Mehmet Nuri Göçen Vakfı Başkanı Naile Göçen Çukurova, her yıl ekim ayında düzenlenen çalıştayın kendisi için özel bir anlam taşıdığını belirtti. Çukurova, “Sanatın hayatı nasıl dönüştürdüğünü gözlemlemek ve bu sürecin bir parçası olmak büyük bir sevinç. Merhum babamın adına düzenlenen bu etkinlik, eğitime ve sanata katkı sağlama misyonumuzu sürdürüyor. Sanat, bizler için hem bir ifade aracı hem de farklı kültürleri birleştiren evrensel bir dil. Bu etkinlik sayesinde her yıl farkındalık yaratmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Babama ve anneme bugünlere gelmemdeki katkıları için minnettarım” diye konuştu.

Haberin Devamı

11. Seramik Çalıştayına Katılan Sanatçılar

Katharina Böttcher

Silvia Ranschicchio

Puridan Pimsan

Naidee Changmoh

Sheniar Abdullah

Keka Ruiz Tagle,

Petra Linden Bauer

Mihee Um

Byung Doo Jun

Dag Bratbergsengen

Shamai Sam Gibs

Teodor Galigalidis

Satabodin Khianprasoet

Ludymilla Kozlova

Oktay İde

Ayşegül Veryeri

Ayşegül Türedi Özen

Mehmet Kutlu

Numan Suçağlar

Halil Yoleri

Burak Tatar

Togygan Eren

Ömer Görkem

Vefa İrdelp

Tevfik Türen Karagözoğlu

Caner Güner

Ümit Köymen

Serkan Emre Deniz

Adem Akkın

Şebnem Toker Bahar

11. Seramik Çalıştayı Asistanları

Rojda Kurtcebe

Alper Tuncer

Muhammet Emir Taşdemir

Gülce İstif

Alperen Demirel

Sametcan Öztürk

Ergül Tekin

Eren Gözüyaşlı

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

Recep Sami Çukurova, Müzeyyen Göçen, M. Tüzüm Kızılcan, Hamdi Göçen

Alper Çizgenakat’ta duygusal anlar

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi ve Gönüllüleri Derneği’nin 30. kuruluş yıl dönümü, hastanede düzenlenen törenle kutlandı

Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi ve Gönüllüleri Derneği’nin 30. kuruluş yıl dönümü, hastanede duygusal anlara sahne olan bir törenle kutlandı. Törene Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediyesi yetkilileri, sağlık personeli ve gönüllülerin yanı sıra ünlü besteci Garo Mafyan da katıldı. Mafyan’ın piyano eşliğinde İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Ayten Baysal’ın seslendirdiği “Bir Başkadır Benim Memleketim” şarkısı törenin en duygusal anı oldu. Tören sonunda hastaneye katkıda bulunan bağışçılara plaket takdim edildi. 

Haberin Devamı

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

Cihan Arslan, Defne Atakan,Altay-Emine Çizgenakat,Arzu- Mehmet Maraşlı, Osman Kıyak

Sergen Yılda sağlığına kavuştu

Çeşme’nin genç iş insanlarından Sergen Yılda, kırılan ayağı nedeniyle uzun zamandan beri aramızda bulunamıyordu. Geçtiğimiz gün Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde Doçent Doktor Fırat Erpala ve ekibi tarafından yapılan operasyonla sağlığına kavuştu. Yılda, “Harika bir hastane. İnanın kendimi beş yıldızlı otelde hissediyorum. Başta Başhekim Operatör Doktor Cihan Arslan olmak üzere tüm görevliler güler yüzlü ve cana yakın” diye konuştu.

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

Dünya Lions Günü Antalya’da kutlandı

Antalya’da, 8 Ekim Dünya Lions Günü, Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi’nin düzenlediği balo ile kutlandı. Toplantıya Genel Yönetmen Prof. Dr. Mesut Yazıcı ve tüm kabine görevlileri katıldı. Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi ikinci kabine görevlileri danışma toplantısı Genel Yönetmen Profesör Doktor Mesut Yazıcı başkanlığında Antalya Lions Kulüpleri ev sahipliğinde Double Tree By Hilton Antalya’da yapıldı. Toplantıda tüm kabine görevlileri hazır bulundu. İki aylık aktivite değerlendirmesinin yapıldığı 8 Ekim Dünya Lions Günü muhteşem bir balo ile taçlandı.

Haberin Devamı

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular

 Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi ikinci kabine görevlileri danışma toplantısı Genel Yönetmen Profesör Doktor Mesut Yazıcı başkanlığında yapıldı

Semra Can’dan unutulmaz sergi

Sanatçı Semra Can, “Redrospektif sergisini Urla Uzunkuyu Köstem Zeytinyağı Müzesi Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Sergiye Türk Kadınlar Derneği Genel Başkanı Handan Çakıroğlu ve Türk Kadınlar Birliği Çeşme Şube Başkanı Suzan Çırağ da katıldı. Adeta kendisiyle karma sergi açmış olan sanatçı, karışık teknik, gelin damat serisi, renkli batik çalışmaları ve seramikleri ile sanatseverleri büyüledi. Can, “Anadolu uygarlıkları temalı seramiklerim, endüstriyel tarzda tasarımlarım ve enstalasyonlarıyla içsel dünyamı modern formlarla sanata gönül verenlerle paylaşmaktan mutluyum” dedi. Sergi, 27 Ekim 2024 tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Haberin Devamı

Kuşadası Pine Bay Hotels& Resorts’ta 11. kez buluştular