EgeKösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

24.08.2024 - 00:01 | Son Güncellenme:

Karaburun Kösedere Köyü’nde 15. Kösedere Üzüm Şenliği düzenlendi. Şenlikte sahne alan Coşkun Sabah, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

YUSUF ÇINAR - Magazin’in Babası / Karaburun Kösedere Köyü “ 15.Kösedere Uzüm Şenliği”ne her yıl olduğu gibi bu yıl da muazzam bir ev sahipliği yaptı Kösedere Köyü Dayanışma  ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği şenlikte, Koray Hepenson danışmanlığı ve menejer Cemal Beyaztaş organizatörlüğünde konser veren ünlü sanatçı Coşkun Sabah söylediği birbirinden güzel şarkılarla geceye damga vururken,  sözlerini Ahmet Selçuk İlkan’ın yazdığını yıllardan beri dillerden düşmeyen “ Hatıram Olsun’’ şarkısını yoğun istek üzerine üç kez söyledi. Coşkun Sabah’tan önce sahneye çıkan Ömer Köroğlu şiirleriyle ve fıkralarıyla geceye renk katarken, geceyi sunan Banu Karadayı tam not aldı.

Haberin Devamı

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

Kösedereli 80 yaşındaki Şerife Zorlu, aylarca uğraşarak tel sarma hasır iğne tekniği ile işlemiş olduğu Türk bayrağını Coşkun Sabah’a hediye etti

Amaç köyü tanıtmak

Çoşkun Sabah’a Kösedere’de yetiştirilen üzümden ikram eden Kösedere Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Yeşilova, amaçlarının köylerini tanıtmak olduğunu belirterek, “2006 yılından beri festivalimizi yapmaktayız. Bir pandemi bir de iki kez şehitlerimiz olduğu için festivale üç keza ara vermek zorunda kaldık. Her konuda bize destek olan sevenlerimiz sayesinde başarılı bir festivale daha imza attık” diye konuştu.

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

Eşiyle el ele göz göze

45 yıl devlete hizmet ettikten sonra İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden emekli olan Murat Karaçanta, eşi Meryem Karaçanta ile Çeşme’de el ele göz göze gezerken görüntülendi. Turizm sektöründe çok sevilen, sorunlara çare bulan Karaçanta’nın emekli olmasına turizm camiası çok üzüldü. Karaçanta, “Şu sıralar eşim Meryem Hanım’la bol bol geziyoruz. Biraz dinlendikten sonra iş tecrübemi dostlarımla paylaşacağım” dedi.

Haberin Devamı

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

‘Başarının sırrı aile saadetinde’

35 yıldan beri restoran sektöründe zirve yapan “Kebapta Râmazan Usta”nın sahibi Ramazan-Hatice Güler çiftine Alaçatı Sokakları’nda rastladım. Ramazan Güler, 48’inci yaş gününü kutladıklarını belirterek, “Eşimle İzmir’e gittik, baş başa yemek yedik. Ardından Tarihi İki Çeşmelik Semtin’de tarihi yerleri gezdik. Irk, dil, din ayrımı yapmadan herkese her gün üç çeşit yemek dağıtan İzmir Tarihi Basmane Hatuniye Yardım Derneği Aşevi’ni ziyaret ettik. Bizim kutlamamız böyledir. Nefes aldığımız her an yaş günümüzdür. Gösterişe, israfa karşıyım. Başarımın sırrını söyleyeyim. Başarı; mutlu aile saadetinden geçer” dedi.

Kösedere’de Coşkun Sabah’la unutulmaz gece

Çeşme Medicana’da sıcak karşılama

Çeşme Medicana ailesine katılan Üroloji Uzmanı Serhat Kerman’a Medicana başhekimi ve doktorları tarafından sıcak bir karşılama hazırlandı.

Acıbadem’den gelerek Çeşme Medicana ailesine katılan Üroloji Uzmanı Serhat Kerman’a; Medicana Çeşme’nin Başhekimi Tayfun Çağlayan, kulak burun boğaz doktoru Erkan Günay ve göz   doktoru İsmail Karahan sıcak bir karşılama hazırladılar. Göreve başladığı günün akşamı, Kumrucu Hikmet’te dillere destan Çeşme’nin kumrusunu ikram ettiler. Ardından Ali Mersin’in ev sahipliğinde Rıdvan Oteli altındaki Rumeli Pastanesi’nin hiçbir yabancı katkı olmayan doğal ürünlerden yapılan dondurmalarından tadım yaptılar. Kahvelerini ise Alaçatı’nın parlayan yıldızı Five Diamonds Hotel’de otelin genel müdürü Bilal Askar’ın unutulmaz ev sahipliğinde yudumladılar.

Haberin Devamı

‘Neşeli olmaya devam’

Onlarca sivil toplum örgütlerinin geçmiş dönemlerdeki başkanı Kemal Çolakoğlu’na, akşam saatlerinde Çeşme’de yürüyüş yaparken rastladım. “Fotoğraf makinasını hiç bırakmayacak mısın?” diye seslenen Çolakoğlu, “Evet gördüğünüz gibi fazla kilolarım var, dizimde de birazcık problem var. Bunlar beni engellemez. Toplumdaki çalışmalarıma devam, neşeli olmaya devam” diyerek yürüyüşüne devam etti.

Alaçatı’da 2 mekan müjdesi

Çeşme’de Nispet, İstanbul Levent’te Şamata gibi ünlü eğlence mekanlarını kuran, ardından Belçika’ya yerleşen iş insanı Sergün Şengün tatil için Alaçatı’ya geldi. Belçika’da tanıştığı yakın dostu Keyf-i Kadeh’in sahibi Musa Şirin’i ziyaret eden Şengün, “Musa Bey ile 2025 yılında Alaçatı’da bir değil iki mekan daha açacağız. Amacımız vatandaşımızın kesesine uygun oalrak pahalılıktan korkmadan Alaçatı’ya gelip tatil yapması ve eğlenmesidir” dedi.

Haberin Devamı

Banu Maga göz kamaştırdı

Bazen Alaçatı, Kapari Bahçe gibi Alaçatı’ya değer katan markaları yaratan Banu Maga, yaz aylarında düzenlediği aktivitelerle yıllardan beri kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Bir davette rastladığımız Maga, son model giysisi, giysisine uygun saç bakımı ve makyajı ile yine göz kamaştırdı.