EgeKonak’ın en tatlı kursu

Konak’ın en tatlı kursu

20.07.2024 - 00:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi’nin butik çikolata hazırlama kursları, yaratıcılığı ve istihdamı bir araya getiriyor. Katılımcılar sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarıyla iş hayatına atılabiliyor.

Konak’ın en tatlı kursu

İstihdama yönelik çalışmalarıyla ilçeye değer katan Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle açtığı ücretsiz kurslar yoğun talep görmeye devam ediyor. Onlardan biri olan ve Toros Sosyal Tesisleri’nde yer alan Konak Mutfak Atölyesi’nde verilen Butik Çikolata Hazırlama Kursu da vatandaşların hem keyifli zaman geçirmesini hem de yeteneğini geliştirmesini sağlıyor. Haftanın üç günü verilen eğitimde kursiyerler çikolata dolgusu yapmayı, çikolata çeşitlerini ve çikolataya şekil vermeyi öğrenirken, yaratıcılığını da geliştiriyor. Yaklaşık 1,5 ay süren eğitim sonunda kursiyerler sınava girerek Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalarıyla iş hayatına atılabiliyor. Kursiyerlerden Fidan Çakıcı, kursların dolu dolu geçtiğini belirterek, özellikle öğretmenlerinin özverili ve ilgili tutumundan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. 46 yaşındaki Mürvet Özdemir ise meslek edinmek amacıyla katıldığı kurslar sayesinde kendi iş yerini açmayı hedeflediğini ifade etti. Butik Çikolata Hazırlama Kursu’nun yanı sıra aynı merkezde 3 yıldır aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı üzerine de eğitimler veren Nazmiye Sezen Ercan, tüm kursların büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Kursiyerlerimizin bazısı hobi amaçlı, bazısı da meslek öğrenip, iş edinmek için geliyor. Kursiyerlerimiz kursumuzdan donanımlı bir şekilde mezun oluyor. 120 saatlik program dolu dolu ve çok keyifli geçiyor” ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

Yeni kayıtlar başlıyor 

Konak Belediyesi, 22 Temmuz’da 120 saatlik kursun bitiminin hemen ardından yeni kursiyerler için kayıtlar almaya başlayacak. Çikolata, aşçılık, pastacılık ve ekmek yapımı kurslarının yanı sıra çok istenen pizza ve yaş pasta yapımı kurslarının da açılması planlanıyor. Kurs ve kayıtlarla ilgili detaylı bilgi için 0530 341 16 21 numaralı telefonu arayarak bilgi alınabiliyor.