26.03.2023 - 06:50 | Son Güncellenme:
NİHAN YARKENT İNCE - Türk gastronomi tarihine armağan ettiği değerlere yenilerini ekleyen Kırçiçeği, 38. yıla özel ‘Şeflerle Buluşuyor’ etkinliğinde bu kez ünlü yemek yazarı Sedef İybar’ı konuk etti. İybar’ın yeniden yorumladığı enginarlı pide, konuklardan tam not aldı. Geleneksel lezzetlere sahip çıkan Kırçiçeği’nin mutfağına girmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen İybar, “Çocuklarımızı geleneksel lezzetlerle büyütmeliyiz” dedi. Hindi kıymalı ve tatlı pide de konuklardan büyük ilgi gördü. Kırçiçeği Genel Müdürü Meryem Dilşad Bağış, geleneksel lezzeti nesilden nesile aktarmak gibi büyük görev üstlendiklerini belirtti, “Kırçiçeği ile geleneksel lezzet güvende” ifadesini kullandı. Kırçiçeği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal İpbaş da, “Dün annesi babasıyla bize yemeğe gelen çocuklar, bugün kapımızdan kendi çocuklarıyla içeriye giriyor. Dedeleri, anneanneleri, torunları aynı anda aynı masada ağırlamak en büyük gururumuz” diye konuştu.