Egeİzmir’in en büyük meydanını yapacağız!

İzmir’in en büyük meydanını yapacağız!

21.07.2024 - 00:40 | Son Güncellenme:

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçeye İzmir’in en büyük meydanını yapacağını, kaçak ve ruhsatsız işyerlerine müsaade edilmeyeceğini, sanayi kapsamında sert tedbirler alınacağını dile getirdi.

İzmir’in en büyük meydanını yapacağız

ASLI ÖKTENER - Makamında ziyaret ettiğimiz Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 100 gününü ve projelerini anlattı. Odasında bulunan koltuk takımını işaret eden Eşki, “Bordo deri koltuk benim personelken kullandığım koltuktu. Ben Bornova Belediyesinde işçi, sözleşmeli memur ve memur olarak çalıştım. Memur Sendikaları İzmir Başkanlığı yaptım. Bornova Belediyesi’ni, belediyeyi benden önce yöneten 3 başkandan da daha iyi tanıyordum. Bu yüzden nasıl bir belediye bulacağımı, neyle karşılaşacağımı biliyordum. Artı hem siyaseten İzmir siyasetine çok hakimim, sendika başkanlığı yaptığım için de kim iyi memurdur, kim imardan anlar, kim parklardan anlar, fen işlerinde ne iş yapar, kim çevrecidir biliyordum. Belediyeciliğin temeli kadrodur. Tek başınıza alem-i cihan olsanız hiçbir şey yapamazsınız. İyi bir kadro kurulması gerekiyor. Aynısı diğer sektörler için de geçerli. Çok iyi gazeteci olmanız gazeteyi çok iyi yönetebileceğiniz anlamına gelmiyor. Tek çiçekle bahar gelmez misali, iyi bir kadro kurduk hem siyaseten hem bürokrat olarak şantiye şeflerinden, grup amirlerine, şeflere kadar kafamızdaki kadromuz hazırdı. O kadroyu hızlıca hayata geçirdik. Akabinde Bornova Belediyesinde memur olup, genç olup kendini kanıtlamak isteyen arkadaşlar vardı, onlara yer verdik. Bu anlamıyla da hızlı şekilde çalışmalara başladık” dedi.

Haberin Devamı

‘Kimsenin bedduasını almak istemiyorum’

“Bizde işten çıkarma olmadı” diyen Başkan Eşki, “Ben şu ana kadar kimseyi işten çıkarmadım. Geldiğimde 80 kadar kişi işe alınmıştı. Normal şartlarda işten çıkarma hakkınız vardır, kanun da bunu destekler ama bu yaşta böyle bir şey nasip olmuş, kimsenin bedduasını almak istemedim. Sahada çalışan elemanlarının yerini değiştirmedim ama torpilvari işe girenleri de belediyenin ihtiyaç duyduğu yerlere kaydırdık. Oradan bir kısım kendi isteğiyle işten çıktı ama ben kimsenin işten çıkış talimatını vermedim” ifadelerini kullandı.

Bornova’nın en büyük sorununun yol olduğunu aktaran Başkan Ömer Eşki, “Vatandaşın bizden beklediği temel hizmetler yol, parklar, temizlik gibi alanlar. Buralara ‘aman bütçeyi sarsar aman sıkıntı olur’ diye düşünmeden ne gerekiyorsa yapacağız. Yolla ilgili 11 personel vardı şu anda bu sayı 32 oldu. Günde 20’nin üzerinde yama yapılıyor artı serimler var. Tasarruf tedbirlerini de aşmaya çalışıyoruz, yama robotları, finişerler, silindirler, kamyonlar alacağız. Bunları alabilirsek ilçemizde 4 noktada asfalt serimi, 2 noktada yama, 2 noktada beton atma, aynı anda 8 noktada yollara ve kaldırımlar müdahale etme şansımız olacak. Hükümeti aşmaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’in en büyük meydanını yapacağız

‘Ruhsatlarını iptal edeceğiz’

 

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’i ziyaret ettiklerini kaydeden Başkan Eşki, “Hacılarkırı diye bir askeri bölge var. O bölge onlara geçecek ve orada bir sanayi sitesi kuracaklar. Bu beni çok heyecanlandırdı. Fakat olayı araştırınca heyecanım kırıldı, aynı sanayi sitesinden Aliağa’da da kurulduğunu ve buradaki sanayi sitelerinin yerinde kaldığını, gitmediğini öğrendim. Bunu Mahmut Bey’in kendisiyle de paylaştım. Sanayi bir yerin marka değerini artıran ama çok fazla olursa da marka değerini düşüren bir durum. Ben de şehrin hem o hem de bu bölgesinin sanayi olmasını istemediğimi söyledim. Birinci öncelik olarak 2 ve 3’üncü sanayiyi buraya vereceklerini, buradaki kiracıların oradan yer almasını sağlayacaklarını söyledi.  Oradan yer alan kiracıların işyerleri teslim edildiğinde buradaki ruhsatlarını iptal edeceğiz. Bir daha işyeri ruhsatı vermeyeceğiz. Biraz metazori olabilir ama buradaki sanayinin artık buradan kalkması gerekiyor. Bir de kaçak sanayiler var. Dünyada en kutsal şey birinin para kazanması değil, kamusal ahlak ve kamusal düzen. Bu bozulduğunda bundan kim nemalanıyorsa o benim nazarımda suçlu durumda. Biz de o konuda oldukça sert tedbirler alacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

62 otopark 18 büfe geliyor

Bornova’ya 62 tane otopark, 18 de kent büfe müjdesi veren Belediye Başkanı Eşki, “Bornova’daki esnafın yüzde 50’ye yakını ruhsatsız. Hızlı bir ruhsatlandırma sürecine gireceğiz. Bornova Çarşısı’nın yarısı ruhsatsız ve büyük alanları işgal etmişler. Bunlara da ses çıkartılmamış. Ancak bizim burada hiçbir kurala uymayan Mehmet Amca, sınırı geçip Almanya’ya gittiğinde her kurala nasıl uyuyor. Sebebini sorduğunuzda çok büyük cezalar olduğunu söylüyor. Alman hükümetine o cezalardan dolayı saygı duyup, burada en ufak ceza kesildiğinde isyan ediyor. Bizim ülkemizdeki boş vermişlik kendi insanına saygı duymama konusunda büyük boşluğumuz var. Yani bu işleri düzeltmesi için Almanya’dan atama yapmayacaklar. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Belki birilerini önce kızdıracak ama sonra kıymetini anlayacaklar. Ben üzerime düşen her işi fazlasıyla yapacağım” ifadesinde bulundu.