Egeİzmir’den bir ilke daha imza ‘Spor Zirvesi’

İzmir’den bir ilke daha imza ‘Spor Zirvesi’

29.09.2024 - 00:41 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) ev sahipliğinde, 8 Ekim’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde İzmir Spor Zirvesi düzenlenecek. Etkinliğin tanıtımı için düzenlenen toplantı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in katılımıyla önceki gün gerçekleşti.

İzmir’den bir ilke daha imza ‘Spor Zirvesi’

Başkanlar Cemil Tugay ve Mahmut Özgener’in, İzmir’de bir ilke atarak gerçekleştireceği bu büyük buluşma Türkiye’nin yıldız sporcuları, efsane teknik direktörleri ve spor dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek. Öncelikle bu birliktelik bana göre İzmir’de bugüne kadar spor adına atılmış en güzel güç birliğidir. O yüzden çok mutluyum.

Haberin Devamı

Gelelim başkanların mesajlarına…

İzmir spor tarihinde önemli bir ilke imza atmak için bir arada olduklarını belirterek söze başlayan Mahmut Özgener konuşmasında, “İlk futbol kulübünün ve ilk futbol maçlarının İzmir’de oynandığını; bisiklet, golf, tenise kadar birçok spor dalının İzmir’de filizlendiğini görüyoruz. Sporda son 50 yılda mutlaka İzmir’den bir imza gördük. Sadece futbol değil birçok olimpik branşlarda başarıya ulaşıldı. İzmir’in eşsiz spor kenti olduğunu söylemek asla abartı değildir” mesajı verdi.  Başkan Cemil Tugay ise, “Bugün burada gerçekten beni çok heyecanlandıran bir zirvenin duyurusunu yapıyoruz. İzmir’in pek çok alanda potansiyeli olsa da planlama yapma ihtiyacı var bunlardan biri de spor. İzmir büyük sporcular yetiştirmiş bir kent bugün de köprü kulüpleriyle daha fazlasını yapacak durumda. Ancak bir şeyler eksik görüyoruz ve üzülüyoruz. İzmir şampiyonlukların kutlandığı bir kent olacak” diye belirtti.

Haberin Devamı

Bana göre başkanın dikkati çeken bir diğer önemli cümlesi de “İzmir’in spor insanlarından ve kulüplerden görev istiyorum” oldu.
İki başkanın da söylediklerine katılmamak mümkün mü?

Doğru tespit teşhis ve artık tedavinin geldiği gerçeği asla göz arda edilemez. Bu hedeflere ulaşmak için de sabrın da önemi büyüktür. Sabır azim ve kararlılığı besler. İki başkan sporda vizyon yaratmak için yola çıktılar. Güzel bir söz vardır, “Eylem olmadan vizyon bir rüyadır, vizyon olmadan eylem vakit geçirmektir.”

Konuşmalarında verdikleri net mesaj da İzmir’in spordaki gücüne inanç ve güvenleri önemli bir artıydı. Ayrıca uyum içerisindeki kararlılıkları ise geleceğe umutla bakmamız nedeniydi. İzmir için hedef ve önceliklerin belirlenmesi hayallerin gerçekleşmesi adına doğru bir başlangıçtır. Neredeyiz ve nereye gitmek istiyoruz net bir biçimde açıkladılar. “Artık aksiyona geçmenin zamanıdır” diyerek hedefi gösterdiler ve başlamak bir adım attılar. Artık o yolculuk başlıyor… İki başkanın bilgi ve yaptırım güçleriyle belirsizliklerle zorluklarla başa çıkma kapasitelerini bildiğim için İzmir adına çok mutluyum.