Ege‘Hedefe gençler ile ulaşacağız’

‘Hedefe gençler ile ulaşacağız’

19.05.2024 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, “İhracat hedeflerine gençlerin dinamizmi ve yetkinlikleriyle ulaşacağız” dedi.

‘Hedefe gençler ile ulaşacağız’

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı iş dünyasında da çeşitli mesajlarla kutlandı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, mesajında “Bu yıl ikinci yüzyılına giren Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun işaret fişeğinin atıldığı gün olan 19 Mayıs, Türkiye tarihinin yeniden var oluş mücadelesinin başlangıç günüdür. Bugün, gençlerimize düşen görev, sadece tarihimizden güç almak değil, aynı zamanda dünyadaki gelişmeleri yakından takip ederek, ülkemizi küresel arenada daha güçlü bir konuma getirmektir. Bu noktada, ihracatçılarımıza büyük görevler düşüyor. Türkiye’nin ekonomik kalkınması, ihracatın artırılması ve dünya pazarlarında daha etkin hale gelmemizle mümkündür. Ege İhracatçı Birlikleri olarak 2018 yılında EİB Genç İhracatçılar Konseyi’ni kurduk. Bugün EİBGİK bünyesinde ikinci, üçüncü, dördüncü nesil 100’den fazla genç ihracatçı yetkinliklerini artırıyor. Bu gençler, önümüzdeki süreçte Türkiye ihracatına yön verecekler, Ege İhracatçı Birlikleri’ni bizden sonra yöneten kadrolar olacak. Uluslararası rekabetçiliğini geliştirmek için 365 gün 24 saat çalışmaya devam edeceğiz. Umudumuz gençlerde. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Gençlerimize güveniyor, ihracatçılarımızın ülkemizin ekonomik kalkınmasındaki rolüne inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir milletin doğuşu’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışı ile başlayan bağımsızlık mücadelesinin, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu dile getiren EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “Gençlerimizin, ülkelerini çağdaş uygarlık düzeyinin üstünde saygın bir devlet olarak yüceltmeye devam edeceklerine olan inancımızla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve sevgiyle anıyoruz. 19 Mayıs 1919 Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. 19 Mayıs 1919 hafızamızda sadece bir tarih değil; bir milletin yeniden doğuşunu ifade etmektedir” dedi.

‘Fikri hür kuşaklar’

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Zorlu, 19 Mayıs’ın 105. yıldönümünü kutlamanın coşkusunu yaşadığını belirterek, “ESİAD olarak, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, “fikri hür, vicdanı hür kuşaklar” yetiştirmenin temel sorumluluklarımızdan biri olduğuna inanıyoruz. Gençlerimizin, aklın ve bilimin ışığında nitelikli eğitim almaları hepimizin önceliği olmalıdır. Her alanda gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmanın yolu; düşünen, sorgulayan, yaratıcı, girişimci, yeni teknolojilere açık, çevreye duyarlı ve özgür bireyler yetiştirmekten geçiyor. Gençlerimizden de Cumhuriyetimizin büyük emek ve fedakarlıklarla kurulduğunu hiçbir zaman unutmamalarını, “Yorulsanız da beni izleyeceksiniz” diyen Atatürk’ün yolundan ayrılmamalarını bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Gençlerimiz sayesinde devam edeceğiz’

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk tarımının gençler sayesinde sürdürülebilirlik ve verimliliğinin artacağını belirten Uçak, “Türkiye’de 85 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 15’ini gençler oluşturuyor” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözleriyle gençlere duyduğu güveni dillendirdiğine vurgu yapan Uçak, “Dünyanın gıda ambarı konumumuzu sürdürmeye gençlerimiz sayesinde devam edeceğiz. Unutmayın ki, toprak bizim en değerli mirasımızdır ve bu mirası gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak bizlerin görevidir. Bu duygularla 19 Mayıs Bayramımımızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Daha yaşanır yarınlar

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, 19 Mayıs mesajında gençlerin gücüne ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, “19 Mayıs 1919 bir milletin yok olma noktasından kurtuluşa yürüdüğü tarihi bir mücadelenin başladığı gündür. Bugün bizlere düşen, Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını, gençlerimize daha yaşanır yarınlar bırakmak adına hız kesmeden çalışarak kutlamaktır. Bilimde, sanayide, tarımda, teknolojide, sağlıkta ve akla gelebilecek her alanda dünyanın en iyileri arasında yer almak için 19 Mayıs ruhu ve inancıyla mücadelemize devam etmeliyiz. Özellikle tarım alanında gençlerimizin bilgisine, enerjisine, gücüne çok ihtiyacımız var. Türkiye’yi yeniden kendi kendine yeten bir ülke haline getirmemizin formülü gençlerimizde gizlidir. Onlara inanıyor ve güveniyoruz. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.