Ege‘Dünyanın seçkin eserlerinden biri’

‘Dünyanın seçkin eserlerinden biri’

01.08.2018 - 22:54 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Mersin’in Mezitli İlçesi’nde yer alan Soloi- Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan kazılarda 1700 yıllık büst bulundu.

‘Dünyanın seçkin eserlerinden biri’

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından Mersin’in Mezitli İlçesi’nde yer alan Soloi- Pompeiopolis Antik Kenti’nde yapılan kazılarda 1700 yıllık büst bulundu. Sanat ve estetik harikası olarak nitelendirilen 82 santimetre yüksekliğindeki büstün, dönemin önde gelen aristokrat, yönetici ya da komutana ait olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Önemli bir şahsiyet

DEÜ Edebiyat Fakültesi Müzecilik Bölümü ve Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Remzi Yağcı, “1999 yılında bu yana devam eden çalışmalarda pek çok heykel ortaya çıkarıldı. Bulunan son eserse, bölgede sanat harikalarının varlığını işaret ediyor. Büstü, dünyadaki örnekleri arasında en seçkin eserlerden biri olarak niteleyebiliriz. Gün yüzüne çıkarılan büstün, o dönemin önemli bir şahsiyetine ait olduğunu düşünüyoruz. Büste konu olan kişiyi bulmalıyız. Çünkü kentin tarihine ışık tutacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Yazarlar