EgeBalçova’da yılbaşı klasiği

Balçova’da yılbaşı klasiği

02.01.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve eşi Mehmet Ali Çalkaya, ev ziyaretleri geleneklerini bozmayarak yeni yılın gelişini; yakınlarından uzak, sağlık sorunları yaşayan veya çocuklarına tek başına bakmak zorunda olan hemşehrileriyle kutladı.

Balçova’da yılbaşı klasiği

14 evi ziyaret eden Çalkaya çifti, evlerine gittiği vatandaşların sıkıntılarını ve sorunlarını dinledi. Başkan Çalkaya, “Çocukların hep güldüğü, hastaların şifa bulduğu, adaletin çok olduğu ve işsizliğin azalacağı bir yıl olmasını tüm kalbimle diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan 2022 bitmeden, Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 241 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. Yevmiye ve sosyal haklara ortalama yüzde 74 zam ile 2023 daha coşkulu karşılandı. Büroda çalışan işçiler ayda 11.850, sahada çalışan işçiler ise 12.550 lira gelir elde edecek. Ayrıca sözleşmenin ikinci yılında yaklaşık yüzde 54 artış olacak. “Biz bir aileyiz” diyen Başkan Çalkaya, “Emekçi arkadaşlarım her zaman olduğu gibi hem Balçova halkına layıkıyla hizmet verecek hem de emeğinin karşılığını zamanında alacak” ifadelerini kullandı.