DünyaYanlışlıkla Türk bayrağı çektiler, ülkede kriz çıktı

Yanlışlıkla Türk bayrağı çektiler, ülkede kriz çıktı

11.09.2024 - 14:30 | Son Güncellenme:

Devlete ait demiryolu şirketinin binasında göndere çekilen bayrağın görüntüleri sosyal medyada hızla yayıldı, özür mesajı tepkileri daha da artırdı.

Yanlışlıkla Türk bayrağı çektiler, ülkede kriz çıktı

Türkiye'nin ay yıldızlı bayrağına dünya üzerindeki birçok ülkenin bayrağı özellikle yıldızlar ya da hilalle benziyor. Azerbaycan'dan Cezayir'e, Pakistan'dan Libya'ya birden fazla ülkenin bayrağı özellikle şekiller açısından Türk bayrağı ile benzerlikler barındırıyor. Ancak, tartışmasız şekilde Türk bayrağına en çok benzeyen bayrağa sahip ülke, Tunus.

Haberin Devamı

Kuzey Afrika ülkesinde devlete ait demiryolu şirketinin bir binasına Tunus bayrağı yerine Türk bayrağı çekilmesi, sosyal medyada anında gündem oldu.

Video kaydı hızla yayılırken, sosyal medya kullanıcıları demiryolu şirketi ve hükümete tepki gösteren paylaşımlar yaptı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları demiryolu şirketinde hiç kimsenin nasıl olup da bu hatayı fark etmediğini sorguladı.

Kullanıcılardan biri, "Tunus halkının bu konuda bilmediği bir sır mı var?" mesajını paylaşıp yetkililerden açıklama istedi.

Yanlışlıkla Türk bayrağı çektiler, ülkede kriz çıktı

Tunus Demiryolu Şirketi saatler sonra Facebook hesabından bir açıklama yaptı, yanlış bayrak kullanımı nedeniyle özür diledi. Soruşturma başlatıldığını aktaran şirket, birçok binadaki bayrakların yenilendiği sırada siparişler arasına karışan Türk bayrağının göndere çekildiği bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Özür mesajı sosyal medyadaki tepkiyi daha da artırdı, kullanıcılar yetkililerin Tunus ile Türkiye bayrağı arasındaki farkı bilmediğini alaycı bir dille yazdı.