DünyaSon dakika... Macron'a tokat attı!

Son dakika... Macron'a tokat attı!

08.06.2021 - 16:10 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlere göre Drome'a resmi ziyarette bulunan Fransa liderine, bir erkek tokat attı ve o anlar sosyal medyada yayınlandı. Yakın korumalar Macron'u uzaklaştırırken, saldırgan ve bir kişi gözaltına alındı. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, bugün kameralar önünde tokatlandı. Olay, ülkenin güneyindeki Drome bölgesine gerçekleşen resmi ziyaret sırasında gerçekleşti.

Haberin Devamı

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, yüzü maskeli şekilde bariyerlerin arkasında bekleyenlere yaklaşan Fransız lidere bir erkeğin tokat attığı görüldü. Yakın korumaların anında müdahale etmesiyle Macron saldırgandan uzaklaştırıldı.

Fransız medyası, iki kişinin gözaltına alındığı saldırıda tokat atan erkeğin 'Kahrolsun Macronizm' diye bağırdığını bildiriyor.

Fransız siyasetçilerden olaya ilişkin kınama mesajları geliyor. Fransa Başbakanı Jean Castex, olayın demokrasiye yönelik bir saldırı olduğunu söyledi. Castex, "siyasi tartışmanın ve anlaşmazlıkların hiçbir zaman şiddet, sözlü saldırı ve hatta fiziksel saldırı halini alamayacağını" kaydetti.

Solcu lider Jean-Luc Mélenchon da Twitter üzerinden Macron ile dayanışma mesajı paylaştı.

Haberin Devamı

Macron, Fransa'nın güneydoğusunda bulunan Drome bölgesinde bir ziyaret gerçekleştirerek, Covid normalleşme süreci hakkında görüşmeler yapmıştı.

Yazarlar