DünyaSon dakika: İran'ın İsrail'e füze saldırısı sonrası Biden'dan orduya net talimat

Son dakika: İran'ın İsrail'e füze saldırısı sonrası Biden'dan orduya net talimat

01.10.2024 - 21:06 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Biden, İran'ın İsrail'e füze saldırısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Biden, orduya çok net talimat verdi.

Son dakika: İranın İsraile füze saldırısı sonrası Bidendan orduya net talimat

ABD Başkanı Joe Biden, ABD ordusuna İran saldırılarına karşı İsrail'in savunulması ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurulması talimatı verdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırının ardından ABD Başkanı Joe Biden, açıklama yaptı. Biden, ABD ordusuna İran saldırılarına karşı İsrail'in savunulması ve İsrail'i hedef alan füzeleri vurulması talimatı verdiğini açıkladı.

Beyaz Saray, Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını Beyaz Saray Durum Odası'ndan izlediklerini ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli güncellemeler aldıklarını da sözlerine ekledi.

"ŞÜPHESİZ Kİ ABD, İSRAİL'İ TAM OLARAK DESTEKLEMEKTEDİR"

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'da basın mensuplarına gündemi değerlendirdiği toplantıda, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Biden, "küstahça" olarak tanımladığı İran saldırılarının ABD'nin aktif desteğiyle "etkisiz" kılındığını belirterek, İsrail'e desteklerinin sarsılmaz olduğunu birkaç kez vurguladı. Biden, "Şüphesiz ki ABD, İsrail'i tam olarak desteklemektedir." diye konuştu.

Haberin Devamı

ABD ordusuna İsrail'in savunmasına aktif destek sağlaması konusunda talimat verdiğini dile getiren Biden, bu desteklerinin süreceğini ifade etti.

Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda İran'ın füze saldırısına ilişkin gelişmeleri anlık olarak takip ettiklerini belirten Biden, ulusal güvenlik ekibinin İsrailli muhataplarıyla sürekli irtibat halinde olduğunu ve bölgedeki duruma ilişkin güncel bilgiler geldikçe bunları paylaşacaklarını söyledi.

Son dakika: İranın İsraile füze saldırısı sonrası Bidendan orduya net talimat

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile henüz görüşmediğini ancak görüşeceğini dile getiren Biden, bu telefon görüşmesinin ne zaman olacağına ilişkin değerlendirme yapmadı.

İRAN'IN İSRAİL'E SALDIRILARI

İran, akşam saatlerinde İsrail'e füze saldırısı düzenledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiği bildirilmişti.

Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık gerçekleştirildiği belirtilmişti.