DünyaABD'nin Yemen'e saldırıları sürüyor, Husiler: 4 kişi hayatını kaybetti

ABD'nin Yemen'e saldırıları sürüyor, Husiler: 4 kişi hayatını kaybetti

24.03.2025 - 09:53 | Son Güncellenme:

Husiler, Yemen’in başkenti Sana’da, ABD’nin binayı hedef alan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 4 sivilin öldüğünü, çok sayıda kişinin de yaralandığını duyurdu.

Husilere ait Al-Masirah televizyonunun haberinde, "Düşman ABD’nin, başkent Sana’nın Main ilçesindeki Asr mahallesinde bir binaya düzenlediği hava saldırısında 4 kişi hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

ABDnin Yemene saldırıları sürüyor, Husiler: 4 kişi hayatını kaybetti

Haberde, saldırıda çok sayıda sivilin de yaralandığı belirtildi.

ABD’ye ait savaş uçaklarının aynı zamanda Yemen’in Hudeyde kentinin çeşitli bölgelerine de saldırılar düzenlediği kaydedildi.

ABDnin Yemene saldırıları sürüyor, Husiler: 4 kişi hayatını kaybetti

ABD'NİN YEMEN'E SALDIRILARI

Husiler, 7 Mart'ta yaptığı açıklamada, İsrail'e Gazze'ye yardımların girişine izin vermesi için 4 gün süre tanıdığını, aksi takdirde İsrail'e karşı deniz operasyonlarını yeniden başlatacağını açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social platformu hesabından 15 Mart'ta yaptığı açıklamada, orduya Yemen'deki Husilere karşı "büyük bir saldırı" başlatma talimatı verdiğini duyurmuştu.

Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi ise ABD'ye ait uçak ve savaş gemilerinin Husilerin hedefi olacağını belirterek, saldırılarını sürdürdüğü sürece deniz seferlerindeki engellemelerin Washington'ı da kapsayacağını söylemişti.

Haberin Devamı

Husiler, ABD ile İngiltere'nin, aralarında başkent Sana'nın da yer aldığı bazı kentlere düzenlediği hava saldırılarında 79 kişinin öldüğünü, 107 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

KEŞFETYENİ
Beyin kanaması geçirmişti! Ünlü sanatçının son durumu korkuttu
Beyin kanaması geçirmişti! Ünlü sanatçının son durumu korkuttu

Cadde | 24.03.2025 - 10:31

Tiyatro sanatçısı Naşit Özcan'dan gelen son dakika haberi sevenlerini üzdü. Instagram hesabından yapılan paylaşımda bilincinin bulanık olduğu belirtildi.

Yazarlar