DünyaŞişme botla Asya'nın en soğuk denizinde 67 gün sürüklenen Rus kurtarıldı

Şişme botla Asya'nın en soğuk denizinde 67 gün sürüklenen Rus kurtarıldı

16.10.2024 - 11:29 | Son Güncellenme:

Rusya'nın doğusundaki Ohotsk Denizi'nde küçük bir şişme botla, iki ayı aşkın süre sürüklenen Rus, denize açıldığı noktadan bin kilometre uzaklıkta bulundu.

Şişme botla Asyanın en soğuk denizinde 67 gün sürüklenen Rus kurtarıldı

Rusyalı Yetkililer, 46 yaşındaki Mikhail Piçugin adamın Ağustos ayı başlarında bir denize açıldığını ve bir balıkça teknesinin mürettabatı tarafından bulunduğunu bildirdi. Rus medyasında yer alan bilgilere göre botta ayrıca, Piçugin'in kardeşi ve 15 yaşındaki yeğeninin cesetlerine ulaşıldı. Pichugin'in eşi, üçlünün yanlarına iki haftalık yiyevek malzemesi alarak, balinaları izlemek için denize açıldıklarını söyledi. 

Haberin Devamı

"100 KİLO OLMASI ONU KURTARDI"

Rusya'nın resmi haber ajansı Ria Novosti’ye konuşan eşi, Piçugin'in kilosu sayesinde hayatta kalmış olabileceğini, yolculuğa çıktığında 100 kilo olan Piçugin’in 67 gün sonra kurtarıldığında yarı kiloya düşmüş olduğunu belirterek “Henüz hiçbir şey bilmiyoruz. Sadece hayatta olduğunu biliyoruz. Bu bir tür mucize!” şeklinde konuştu. Ayrıca kızlarının da bu yolculuğa çıkmaktan son anda vazgeçtiğini söyledi.

İLK SÖZLERİ: "GÜCÜM KALMADI"

Ria Novosti, kayboldukları bildirildikten sonra helikopterle yapılan aramada üçlünün izine rastlanmadığını kaydetti. Ayrıca, şişme bot habere göre Pazartesi günü Rusya'nın uzak doğusunda yer alan Kamçatka Yarımadası açıklarındaki Ohotsk Denizi'nde bir balıkçı teknesinin yanından geçerken bulundu. Savcılık tarafından yayınlanan videoda, can yeleği giymiş sakallı bir adam, kurtarılırken balıkçılara “Gücüm kalmadı” diye bağırırken görülüyor.Ajansın 46 yaşındaki Mikhail Piçugin olarak adlandırdığı adamın 49 yaşındaki kardeşi Sergei ve yeğeni Ilya'nın cesetleri hala teknedeydi.

Haberin Devamı

ASYA'NIN EN SOĞUK DENİZİ

Rus denizciler sendikasının uzak doğu şubesinden bir temsilci, doğu Asya'nın en soğuk denizi olan Ohotsk Denizi'nde Piçugin'in bu kadar uzun süre hayatta kalmasında balık tedarikinin rol oynamış olabileceğini öne sürdü. Nikolai Sukhanov, Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada böyle bir durumda balık yakalayarak hayatta kalınabileceğini ve teknede kalan erzakla idare edilebileceğini belirtti.Ajans, Piçugin'in hastanede tedavi altında ve durumunun “aşağı yukarı stabil” olduğunu belirtiyor.Savcılar cezai soruşturma başlattıklarını, küçük teknenin incelendiğini ve müfettişlerin olayla ilgili koşulları belirlemeye çalıştıklarını söylediler.
Ajansa konuşan bir uzman, denizde bu kadar uzun süre kalma örneklerine daha önce de rastlandığını, dört Sovyet askerinin 1960 yılında Pasifik Okyanusu'nda küçük bir teknede 49 gün hayatta kaldıktan sonra bir ABD uçak gemisi tarafından kurtarıldığını söyledi.