DünyaRusya'ya giden Kuzey Kore askerlerinin uydu görüntüleri geldi, Kuzey Kore de savaşta!

Rusya'ya giden Kuzey Kore askerlerinin uydu görüntüleri geldi, Kuzey Kore de savaşta!

20.10.2024 - 11:02 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore'nin Rusya-Ukrayna savaşına dahil olacağı iddiaları son 24 saat içinde gelen görüntülerle kanıtlanırken, Güney Kore İstihbaratı'ndan bir de uydu görüntüleri geldi. Ukrayna lideri Zelenski, hafta içi "Kuzey Kore savaşa girerse Dünya Savaşı'nın başlangıcı olur" demişti.

Rusyaya giden Kuzey Kore askerlerinin uydu görüntüleri geldi, Kuzey Kore de savaşta

DIŞ HABERLER SERVİSİ - Güney Kore İstihbarat Örgütü'nün (NIS) basına servis ettiği yeni görüntülerde, Ukrayna'nın iddiaları bir kez daha doğrulanıyor. Ukrayna lideri Volodimir Zelenski, hafta içinde yaptığı açıklamada Kuzey Kore'nin savaşta Rusya'ya destek için yaklaşık 10 bin askerini bölgeye göndereceğini söylemişti. Bunun üzerine ABD Savunma Bakanlığı, konuyu incelemeye başladıklarını söylemişti. Dün, bin 500 Kuzey Kore askerinin Rusya'ya ulaştığı görüntüler sızarken, Güney Kore İstihbaratı bugün de Rusya donanmasına ait gemilerin Kuzey Kore'deki bir askeri limandan asker aldığı görüntüleri paylaştı. Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kyrylo Budanov, War Zone gazetesinin 17 Ekim tarihli sayısında yayınlanan açıklamasında, Kuzey Kore'nin yaklaşık 11 bin askerinin 1 Kasım'a kadar Ukrayna'da "savaşmaya hazır" olacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rusyaya giden Kuzey Kore askerlerinin uydu görüntüleri geldi, Kuzey Kore de savaşta

VLADIVOSTOK LİMANI'NA

Güney Kore İstihbaratı'na göre görüntüler 8-13 Ekim tarihleri arasına ait. Bu tarihler arasında Rusya donanma gemileri, Kuzey Kore'deki bir askeri limandan aldığı Kuzey Koreli askerleri, Rusya'daki Vladivostok liman kentine transfer etti. Uydu görüntüleri, Rus gemilerinin Kuzey Kore limanına yakın hareketlerini gösteriyor. Dün de askerlerin Rus birlikter tarafından özel teçhizatlarla donatıldığı görüntüler sızdı. Görüntülerde Rus askerler, Kuzey Koreli askerlere yardımcı oluyor. 

4 FARKLI ÜSTELER

Yine Güney Kore İstihbaratı'na göre şu ana kadar Rusya'ya ulaşan birlikler Vladivostok, Ussuriysk, Habarovsk ve Blagoveshchensk'teki askeri üslerde konuşlandırılmış durumda ve muhtemelen ön cepheye konuşlandırılmadan önce eğitim görüyorlar. Yakında Rusya'ya ek Kuzey Kore güçlerinin gönderilmesi bekleniyor. Bu gelişme, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskyy'nin hükümetinin Rus güçlerine katılmaya hazır 10.000 Kuzey Kore askeri hakkında istihbarata sahip olduğu yönündeki açıklamasının ardından geldi.

Haberin Devamı

ZELENSKİ UYARDI

Hafta içinde Brüksel'de katıldığı Avrupa Birliği (AB) zirvesinde, liderleri Kuzey Kore'nin savaşa katılacağı ve 10 bin asker gönderecekleri yönünde istihbaratları olduğunu söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, "Kuzey Kore ordusunun Rusya savaşına katılması Dünya Savaşı'nın ilk adımı olur" demişti. Kuzey Kore birliklerinin Rusya-Ukrayna savaşına dahli, Kuzey Kore'nin 1950-1953'teki Kore Savaşı'ndan bu yana ilk büyük savaşa dahil olması anlamına geliyor. Gelişmeler Zelenski'nin hafta içinde "zafer planını" parlamentoya sunmasının hemen akabinde başladı.