DünyaRobert F. Kennedy Jr. bağımsız adaylıktan çekildi, Trump'ı destekleyeceğini açıkladı

Robert F. Kennedy Jr. bağımsız adaylıktan çekildi, Trump'ı destekleyeceğini açıkladı

24.08.2024 - 12:18 | Son Güncellenme:

Kennedy Jr., Demokrat rakibi Kamala Harris'in 'salıncak eyaletleri' kazanmasını güçleştirmek için oy pusulasından çekilmeye karar verdi.

Robert F. Kennedy Jr. bağımsız adaylıktan çekildi, Trumpı destekleyeceğini açıkladı

Robert F. Kennedy Jr. bağımsız başkanlık adaylığını askıya aldığını ve bunun yerine 5 Kasım'da gerçekleşecek Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık yarışında Donald Trump'ı destekleyeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kennedy Jr. Cuma günü yaptığı konuşmada, yarıştaki varlığının Demokrat rakibi Kamala Harris'e yardımcı olacağına inandığı için salıncak eyaletlerde adını oy pusulasından çıkarmaya çalışacağını söyledi.

“Amerikan halkına aylar önce, seçimin sonucunu değiştirebilecek ancak kazanma şansı olmayan bir oyunbozan haline gelirsem yarıştan çekileceğime söz vermiştim. Artık kalbimde, bu acımasız sistematik sansür ve medya kontrolü altında bir seçim zaferine ulaşabileceğime dair gerçekçi bir yolum olduğuna inanmıyorum” dedi.

“Kamuoyu yoklamalarımız sürekli olarak, salıncak eyaletlerde oy pusulasında kalmamın, seçimi büyük olasılıkla sansür, savaş ve kronik hastalık gibi en varoluşsal konularda anlaşamadığım Demokratlara kazandıracağını gösterdi.”

Kennedy Jr., merhum Başsavcı ve Senatör Robert Kennedy'nin oğlu ve Demokrat Parti tarihinin önemli isimlerinden Başkan John F. Kennedy'nin yeğeni. Kennedy Jr. destekçilerinin, sonucu etkileme ihtimallerinin düşük olduğu eyaletlerin çoğunda kendisini desteklemeye devam edebileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ayrıca bu hafta sonunda Arizona ve Pennsylvania olmak üzere en az iki eyalette adaylığını geri çekmek için adım attı. Bu adımın Donald Trump ile son birkaç hafta içinde yaptığı görüşmelerin ardından geldiğini söyledi ve gazetecilere 'artık desteğini Başkan Trump'a verdiğini' açıkladı.

'ÜZÜCÜ BİR HİKAYENİN ÜZÜCÜ SONU'

Açıklamasından önce, Kennedy Jr.'ın kampanya ekibi, Pensilvanya'daki bir mahkeme dosyasında Trump'ı başkanlık için destekleyeceğini belirtmişti. Ancak Kennedy Jr.'ın sözcüsü, bu başvurunun yanlışlıkla yapıldığını söyledi.

Kennedy, Trump'ı destekleme kararının yakın ailesiyle arasında gerginliğe yol açtığını kabul etti. Kennedy'nin beş aile üyesi, Cuma günü bir açıklama yaparak Trump'a verdiği desteği 'üzücü bir hikayenin üzücü sonu' olarak değerlendirdi ve Harris'e olan desteklerini yineledi.

Las Vegas'ta kampanya yürüten Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ise Kennedy'nin desteğini almanın 'büyük bir onur' olduğunu ifade etti. “Bobby’ye teşekkür etmek istiyorum, bu gerçekten çok hoştu. Bu büyük bir şey. O harika bir adam, herkes tarafından saygı duyulan biri” dedi.

Kennedy Jr. ve Trump’ın kampanyaları son haftalarda birbirlerine yönelik iltifatlarını artırdı. Her iki kampanya da aylardır Demokratları hukuk sistemini kendi çıkarları için kullanmakla suçluyor ve her ikisi de Harris’in şansını sınırlamak ortak hedefiyle güçlerini birleştirmeye açık olabileceklerini açıkça ima ettiler.