DünyaModanın yeni gözdesi: Tenis

Modanın yeni gözdesi: Tenis

15.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeni modanın esin kaynağı, tenisçilerin şıklığının göz kamaştırdığı kortlar oldu. Birçok ünlü raket sallamasa da günlük hayatta tenisçi gibi giyinmeye başladı

Modanın yeni gözdesi: Tenis

Tenis maçlarını tribünlerden veya ekranlardan izleyenler, kortları artık günlük hayatta da şıklık yaratmak için kullanabilecekleri modanın bir ilhamı kaynağı olarak görüyor. ABD’den Avustralya’ya kadar birçok şehirde kadın tenisçilerin giydiği tarzda kısa pilili etekler, tenis elbiseleri, polo yakalar ve diğer giysiler moda oldu. Öğrencilerin de üniversite kampüslerine dönerken skortlar (tenisçilerin giydiği etek-şort karışımı) ve çoraplar giydiği dikkati çekiyor.   

Haberin Devamı

‘Oynamayı bilmem ama beş eteğim var’ 

“Teniscore” adı verilen yeni modaya ayak uyduranlardan ABD’deki Notre Dame Üniversitesi öğrencisi Stacy Sierra (19) “Hiç tenis oynamadım ama beş tane tenis eteğim var” dedi. Araştırma şirketi Circana’da analist Kristen Classi-Zummo’ya göre, tenis, masa tenisi ve badmintonun kolay oynanabilen bir karışımı olan pickleball’un popülaritesi, bu zamansız modaya ilgiyi artırıyor. Bu ilgi de raket sporlarından ilham alan giyim ve ayakkabı serilerinin bu yıl vitrinlerde yer almasının nedenini açıklıyor. 

Pandemi rahatlığı satışları artırdı

Pazar araştırmacısı Kristen Classi-Zummo, tenis kıyafetlerinin ve diğer atletik elbiselere ilginin, pandemiden sonra tüketicilerin daha fazla dışarı çıkmasıyla arttığını söyledi. Uzman, “İnsanlar karantina sırasında giydikleri kıyafetlerin rahatlığını korumak ve şık görünmek için tenis kıyafetlerine yöneldi” dedi.

Haberin Devamı

Circana şirketinin verileri, ABD’de kadın tenis giyim satışlarının yüzde 22, erkek tenis giyim satışlarının ise yüzde 19 arttığını gösterdi. Nike, Fila ve Adidas gibi atletik markalar, ivmeyi yakalamak için atlet, şort ve siperliklerden oluşan koleksiyonlar çıkardı. Gucci gibi lüks markalar da oyuna dahil oldu.

Ünlülerin etkisi

ABD’li oyuncu Zendaya’nın oynadığı, tenis dünyasındaki bir aşk üçgenini konu alan “Challengers” filminin de kort kıyafetlerine ilgiyi canlandırdığı belirtildi.

Şarkıcı Taylor Swift’in de pileli ve fırfırlı etekler giymesi tenis modasında etkili oldu.

Sosyal medya fenomenlerinin yaptığı reklam paylaşımları da “tenniscore” modasının yayılmasını sağladı.