DünyaMısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazze'de ateşkesi güçlendirmek için çalışıyoruz

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazze'de ateşkesi güçlendirmek için çalışıyoruz

26.03.2025 - 16:08 | Son Güncellenme:

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve anlaşmanın diğer aşamalarının uygulanması için çalıştıklarını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: Gazzede ateşkesi güçlendirmek için çalışıyoruz

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Sisi, Kahire'nin doğusunda inşa edilen yeni idari başkentte Vakıflar Bakanlığı tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programında konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Sisi, ülkesinin, Filistin'in haklı davasını desteklemek için elinden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğini, Gazze'deki ateşkesi muhkem hale getirmek ve anlaşmanın geri kalan aşamalarının uygulanması için çabalayacağını yineledi.

Mısır Cumhurbaşkanı, ortaklarına ve dostlarına "akan kanın durdurulması ve bölgede huzur ve istikrarın yeniden tesis edilmesi" için çabaların birleştirilmesi çağrısında bulundu.

⁠ATEŞKESİ BOZAN İSRAİL ORDUSU, GAZZE'YE ŞİDDETLİ SALDIRILARI YENİDEN BAŞLATTI

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından 18 Mart sabahı şiddetli saldırılarına yeniden başladı.

İsrail ordusunun saldırıları yeniden başlatmasından itibaren çoğunluğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere 830’dan fazla Filistinli hayatını kaybetti, 1663'ü aşkın kişi yaralandı.

Haberin Devamı

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda ise yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 50 bin 183'e, yaralıların sayısı ise 113 bin 828’e yükseldi.

KEŞFETYENİ
Toplu taşıma kullanmasıyla gündem olmuştu! Tepkilere yanıt
Toplu taşıma kullanmasıyla gündem olmuştu! Tepkilere yanıt

Cadde | 26.03.2025 - 11:22

“Uzun zamandır işim yok, lüks harcama yapmıyorum” diyen Bade İşçil, bebekte ucuzluk marketinden çıkıp belediye otobüsüne binerken görüntülenmişti. Ünlü isim, tepkilerin ardından, açıklama yaptı.

Yazarlar