DünyaMisilleme hazırlığı!

Misilleme hazırlığı!

26.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

İsrail, İran’a misilleme saldırısına hazırlanırken, Tahran da önlem almak için harekete geçti. “The New York Times” gazetesi, İran silahlı kuvvetlerine savaşa hazır olmaları, ancak aynı zamanda savaşın başlamasından kaçınmaları talimatı verildiğini öne sürdü.

Misilleme hazırlığı

4 İranlı yetkiliye dayandırılan habere göre, İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, orduya İsrail saldırısına yanıt vermek için birden fazla askeri plan hazırlamasını emretti. İran’ın yanıtının İsrail’in misillemesinin şiddetine göre değişkenlik göstereceğini belirten kaynaklar, İsrail’in geniş çaplı hasara ve yüksek can kaybına yol açması, petrol ve enerji altyapısını, nükleer tesisleri hedef alması veya üst düzey yetkilileri öldürmesi durumunda buna göre misilleme yapacağını ifade etti.

Haberin Devamı

İranlı yetkililer, misillemenin füze ve insansız hava araçlarının depolandığı tesisler, askeri üslerle sınırlandırılması durumunda İran’ın karşılık vermekten kaçınabileceğini kaydetti. İsrail’in geniş çaplı saldırı ihtimaline karşı hazırlanan plana göre de İsrail’e bin balistik füze fırlatılacak, bölgedeki İran destekli grupların saldırıları artacak, Basra Körfezi ve Hürmüz Boğazı’nda enerji tedarik ve nakliye akışı aksayacak.