Dünya Beklenen oldu, bir saatte 200 füze! Sirenler aralıksız çalıyor, AFP 'son dakika' koduyla duyurdu

CANLI Beklenen oldu, bir saatte 200 füze! Sirenler aralıksız çalıyor, AFP 'son dakika' koduyla duyurdu

04.07.2024 - 14:24 | Son Güncellenme:

Üst düzey komutanın vurulmasıyla Hizbullah İsrail'in kuzeyine füze yağdırdı, hedefler arasında sınıra 35 kilometre uzaklıktaki bir kasaba bile var.

Gazze Şeridi'nden dalga dalga tüm bölgeye yayılan çatışmalarda Çarşamba günü yeni bir dönüm noktası geçildi, kuzey cephesinde savaş çıkmasından korkuluyor.

megaphone

CANLI AKTARIYORUZ

İSRAİL'İN GAZZE'YE DÜZENLEDİĞİ SALDIRILARDA EN AZ 10 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde birçok noktaya düzenlediği saldırılarda en az 10 Filistinli hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail topçularının, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda en az 2 Filistinli öldü, aralarında çocukların da olduğu bazı kişiler yaralandı.

Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda bir eve İsrail savaş uçakları tarafından düzenlenen saldırıda 4 Filistinli hayatını kaybetti, bazıları yaralandı.

İsrail ordusuna ait insansız hava aracının, Refah'ın batısında bulunan el-Mevasi bölgesinde bir grup Filistinlinin bulunduğu noktayı hedef alması sonucu 2 kişi öldü.

İsrail savaş uçaklarının Gazze kenti doğusundaki Ed-Durc Mahallesi'ndeki bir evi bombalaması sonucu ise en az 2 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 38 bin 11 Filistinli öldü, 87 bin 445 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

MISIR: KAPILARIN AÇILMASI İÇİN İSRAİL'E BASKI YAPIN

Mısır Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati, Birleşmiş Milletler (BM) Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapmak amacıyla işbirliği ve koordinasyonun sürdürülmesinin önemine işaret eden Abdulati, İsrail'in, Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafının kontrolünü ele geçirdiği 7 Mayıs'tan bu yana insani yardım akışının durduğunu vurguladı.

Refah Sınır Kapısı'nın yeniden çalışır hale gelmesinin; İsrail'in, kapıdan çekilmesi ve Filistin yönetiminin buranın idaresine dönmesini kabul etmesi, insani alanda çalışanlara koruma sağlanması gibi bazı şartlara bağlı olduğunu ifade eden Abdulati, İsrail'in Gazze ile olan sınır kapılarını açması için Tel Aviv yönetimine baskı yapılması gerektiğine dikkati çekti. Mısır'ın yeni Dışişleri Bakanı Abdulati ayrıca, Gazze'de bir an önce ateşkesin sağlanmasının önemine vurgu yaptı.