Türkiye Haberleri Avusturya, Vincenzo Montella'nın tuzağına düştü! 6-1'in intikamı alındı

Avusturya, Vincenzo Montella'nın tuzağına düştü! 6-1'in intikamı alındı

04.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımımız’ın Avusturya zaferinde, oyuncuların hırsı kadar, İtalyan teknik adamın taktiksel tercihleri öne çıktı. Avusturya’nın baskılı oynayacağını öngören Montella, öğrencilerinden alanı genişleterek, rakibi koşturup yormalarını istedi. Ay-yıldızlılar da bunu yerine getirdi.

Avusturya, Vincenzo Montellanın tuzağına düştü 6-1in intikamı alındı

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final biletini kapan Milli Takımımız, Avusturya karşısındaki önemli eksiklerini hırsı ve galibiyet arzusuyla kapattı.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Vincenzo Montella, hem öğrencilerini bu maça motivasyonu hem de taktik hamleleriyle zaferin mimarlarından biri oldu. Hakan Çalhanoğlu gibi önde top tutan önemli silahı olmayan İtalyan çalıştırıcı, Avusturya’nın baskılı oynayacağını öngörürken, öğrencilerinden ayağa pas yaparak alanı genişletip rakibi koşturmalarını ve onları yormalarını istedi.

Avusturya, Vincenzo Montellanın tuzağına düştü 6-1in intikamı alındı

Taktiksel tercihlerin yanında davranışlarıyla da Montella içimizden biri olduğunu kanıtladı. Maç öncesinde çalınan Mehter Marşı’na katılması da bunun en büyük kanıtıydı.

İtalyan teknik adamın karşılaşmadan önce oyuncularıyla yaptığı toplantıda ise 6-1’lik mağlubiyeti hatırlatarak, “O maçtan sonra ben bir hafta uyumadım. Eminim siz de benden farklı duygular yaşamadınız. Bu maçı bir rövanş olarak görelim. Sahada istediklerimi yaparsanız, kazanırız. Galip gelelim ve Türk halkını sevindirelim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Avusturya karşısında gerektiği gibi oynadıklarını söyleyen Montella, “Formasyona çok fazla inanmıyorum ama bir maç planı ve strateji seçmek biraz daha ön plana çıkar. Benim bunu yapmamın tek yolu oyuncuları her gün antrenmanda fiziksel ve mental olarak görmem, bundan hareketle maç planını seçiyorsunuz. Rakip de bir faktör. Taktiğe inanıyorum, maçtan maça, rakibe göre taktiği uygulamaya çalışıyoruz” yorumunu yaptı.

Avusturya, Vincenzo Montellanın tuzağına düştü 6-1in intikamı alındı

JET HIZIYLA YÜKSELİŞ

Avusturya’yı mağlup ederek EURO 2024’te çeyrek finale yükselen Türkiye, dört maçın ardından dünya sıralamasında büyük bir yükseliş yaşadı. 40. sırada bulunan ay-yıldızlılar 26. sıraya çıktı.
Gürcistan maçından 12 puan alan Türkiye, Çekya galibiyetinden de 17 puan elde etti.

Portekiz mağlubiyetinin ardından 10 puan eksilirken, Avusturya karşılaşmasından sonra Millilerimiz 20 puan daha aldı ve böylelikle EURO 2024’te çeyrek finale kadar 39 puan elde etti.

"İNŞALLAH FİNALİ GÖRÜRÜZ"

Sarı kart cezası nedeniyle Avusturya maçında tribünde yer alan Hakan Çalhanoğlu, kenarda daha büyük heyecan yaşandığını anlattı.

Futbolcu arkadaşlarının çok iyi oynadığını dile getiren A Milli Takımı Kaptanı, “Normalde dörtlü savunma vardı, bu kez üçlü oynadık. Hocanın farklı bir sistemi vardı. Futbolcular da bunu sahaya yansıttılar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avusturya’ya karşı mart ayında oynanan hazırlık maçında alınan 6-1’lik yenilginin rövanşını aldıklarını da anlatan Hakan Çalhanoğlu, “Herkesin içinde yara vardı. Rövanşımızı aldık. Alacağımızdan emindik, çünkü herkes çok istekliydi. En büyük hedefimiz tabii ki kupa kaldırmak... İnşallah finali görürüz ama önümüzdeki maç çok zor olacak. Ama iyi hazırlanacağımızı biliyor ve inanıyorum” dedi.

Avusturya karşılaşması öncesinde takıma yönelik bir motivasyon konuşması yapan Hakan, “Ben genelde sahaya çıkmadan önce konuşurum. Orada her zaman toplanırız. Onları motive etmeye çalıştım. Burada tabii ki taktik veya teknikten ziyade daha çok 2008 ruhu ortaya çıksın diye bir motivasyon konuşması yaptım. O da aramızda kalsın” ifadelerini kullandı.

"BİRAZ HAVALARDAYDILAR"

Avusturya karşısında orta sahada görev yapan Orkun Kökçü, çok yorulduğu anlar olduğunu ancak bu maçı başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Teknik Direktör Vincenzo Montella’nın verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan milli futbolcu, “Biraz daha farklı bir görev yaptık. İsmail ile beraber iki 6 numara gibi oynadık. Daha çok bize defansa yardımcı olmak düştü. İyi de yaptığımız işti. Ama yine de biraz zorlandık. Görevimizi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyorum” ifadesini kullandı.

Orkun, “Favori Avusturya idi. Biraz havaya mı girmişler?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Girilir zaten... (Hazırlık maçında) 6-1’lik galibiyetleri vardı. Biraz şok oldular sanki... Havalardaydılar. Ama hocamız 6-1’lik yenilgi sonrasında çok etkilendi. Oldukça hırslıydı. Biz de tabii ki hırslıydık. Allah’a şükür aldık.” 83. dakikaya kadar sahada kalan ve savaşan Orkun, daha sonra yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.

"HİÇBİR TAKIM YENİLMEZ DEĞİLDİR"

Milli futbolcu Okay Yokuşlu, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde karşı karşıya gelecekleri Hollanda’yı da saf dışı bırakarak yollarına devam etmek istediklerini söyledi. Okay, “Hiçbir takım yenilmez değildir. Bize göre zor bir maç olacak ama ne kadar zor olursa o kadar coşkulu kutlayacağız. Hayallerimiz var ama ayaklarımızın da yere sağlam basması lazım” dedi.

Haberin Devamı

"CUMARTESİ GÖRÜŞÜRÜZ"

Hollanda’nın yıldız ismi Memphis Depay, Türkiye’nin Avusturya’yı mağlup etmesinin ardından, ay-yıldızlıları kızdıracak bir paylaşım yaptı. Atletico Madrid’den ayrılan ve şu an takımsız bulunan Depay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cumartesi görüşürüz” ifadelerini kullandı. Türk kullanıcıların buna olan tepkisi de gecikmedi, çok sayıda, “Görüşeceğiz” yorumu geldi.

Yazarlar