DünyaKolombiya’da mucize kurtuluş

Kolombiya’da mucize kurtuluş

11.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kolombiya’da aralarında 11 aylık bebeğin de olduğu 4 çocuğun uçak kazasından mucize bir şekilde kurtarıldığı sonunda teyit edildi ve çocukların nerede olduğu açıklandı.

Kolombiya’da mucize kurtuluş

Kolombiya’da 1 Mayıs’ta içindeki 7 kişiyle kaybolan ve 17 Mayıs’ta enkazı bulunduğunda 4 çocuğun sağ bulunduğu haberi sonunda teyit edildi. Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro’nun 18 Mayıs’ta, en büyüğü 13 yaşında en küçüğü 11 aylık bebek olan çocukların kurtuluşunu ‘gerçek bir mucize’ ifadeleriyle duyurmasının ardından, çocukların akıbeti doğrulandı.

Haberin Devamı

Yerel basında, iki haftayı aşkın bir süre ormanda tek başlarına hayatta kalan çocuklardan 13 yaşındaki Lesly’nin kardeşlerini hayatta tutabilmek için ormanda geçici bir barınak kurduğu belirtilmişti. Çocukların mucizeyi gerçekleştirdikleri kesinleşirken,
o zamandan beri sağlık kontrolleri ve psikolojik değerlendirmeler için San Jose de Guaviare kasabasına nakledildiği bildirildi.

Kolombiya’da mucize kurtuluş

Muamma olmuştu

Devlet Başkanı Petro’nun sosyal medyada çocukların bulunduğunu açıklamasının ardından, bir devlet kurumu tarafından yanlış bilgilendirildiğini iddia ederek mesajını silmişti. O günden itibaren de olayın doğru olup olmadığı veya çocukların nerede olduğuna dair soru işaretleri oluşmuştu. Ancak son yaptığı paylaşımda, Petro çocukların kurtarıldıklarını doğrulayarak, onların ormanın ücra köşelerinde yaşayan göçebe kabilelerden biri tarafından kurtarıldığına inandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Devlet Başkanı, çocukların ilk olarak askerlerin kurtarma köpeklerinden biri tarafından bulunduğunu da sözlerine eklerken, çocuklarla en kısa zamanda buluşmayı umduğunu da belirtti.

2 haftadan fazla ormanda!

Kolombiya ordusu askerleri, Amazon Yağmur Ormanları’na düşen uçaktan sağ kurtulan çocukların iki haftadan fazla yaşadığı yerde hatıra fotoğrafı çektirdi.