DünyaKıbrıs’la ilgili gündem yeniden hareketlendi

Kıbrıs’la ilgili gündem yeniden hareketlendi

24.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu nedeniyle liderler New York kentine akın ederken, Kıbrıs sorunuyla ilgili tartışmalar ve görüşmeler yeniden hareketlendi.

Kıbrıs’la ilgili gündem yeniden hareketlendi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, New York ziyareti sırasında bir dizi görüşme gerçekleştireceği ve bu kapsamda Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geleceği belirtildi.

Aynı şekilde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in de, yapımı için Yunanistan ile anlaşma imzaladığı elektrik bağlantısı projesine Fransa’yı da katmak amacıyla Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le üçlü görüşme yapmasının planlandığı belirtildi. Bununla birlikte New York’ta 3’lü görüşmeye KKTC’nin de dahil edilebileceği yönünde bir takım haberler yer alırken, Tatar, herhangi bir davet gelmediğini söyledi, ayrıca herhangi bir görüşme ihtimaline karşılık da “Eşit statümüz kabul edilmeden masaya oturmayız” mesajını yeniledi.

Haberin Devamı

Ada’nın her iki yanında da, bazı medya organlarında 5’li görüşme de olabileceği söylemleri yer almış, Hristodulidis’in “Rum Yönetimi, üzerinde mutabakata varılan çerçeve ve Güvenlik Konseyi kararları temelinde olması koşuluyla, yarın bile müzakerelere hazırdır” açıklamasına yer verilmişti.