DünyaKadınları katledip domuzlara yedirdiler! Çığlıklar atarak yola doğru süründü, çürümüş cesetler kan dondurdu

Kadınları katledip domuzlara yedirdiler! Çığlıklar atarak yola doğru süründü, çürümüş cesetler kan dondurdu

11.09.2024 - 11:28 | Son Güncellenme:

Girdikleri çiftlikte katledildiler, çürümüş cesetleri domuz ahırından çıktı. Vahşide öldürülen kadınların başlarına gelenler ülkeyi ayağa kaldırdı. Caniler şimdi mahkemede hesap vermeye hazırlanıyor.

Kadınları katledip domuzlara yedirdiler Çığlıklar atarak yola doğru süründü, çürümüş cesetler kan dondurdu

Güney Afrikalı bir çiftlik sahibi ve iki çalışanı, ülke halkını ayağa kaldıran davada çiftliklerinde iki kadını öldürüp cesetlerini domuzlara yedirmekle suçlanarak mahkemeye çıktı.

Haberin Devamı

Yerel medyada Kudzai Ndlovu olarak da anılan Maria Makgatho ve Locadia Ndlovu'nun katledilmesi, kadınların Ağustos ayında Limpopo'nun kuzeyindeki bir çiftliğe izinsiz girmeleriyle gerçekleşti. 

Bir süt ürünleri şirketine ait kamyonunun çiftliğe son kullanma tarihi geçmiş ürünleri döktüğü ve bunun sonucunda kadınların çiftliğe izinsiz girip bunları toplamaya çalıştığı bildiriliyor.

YARDIM ÇIĞLIKLARI ATARAK YOLA DOĞRU SÜRÜNDÜ

Kadınları katledip domuzlara yedirdiler Çığlıklar atarak yola doğru süründü, çürümüş cesetler kan dondurdu

Çiftlik sahibi Zachariah Johannes Olivier, yönetici Andrian Rudolph de Wet ve çalışan William Musora iki kasten adam öldürme, bir cinayete teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma suçlamasıyla karşı karşıya. Zimbabveli olduğu aktarılan Musora yanı sıra Güney Afrika'da yasadışı bulunma suçlamasıyla yüzleşiyor.

İki kadın çiftlikte vuruldu. Yerel medyanın Ndlovu'nun kocası olduğunu yazdığı bir adam ise saldırıda yaralandı ve yardım çığlıkları atarak yola doğru sürünerek gitti. Yaşananları polise anlattı ve güvenlik güçleri kadınların çürümüş bedenlerini bir domuz ahırında buldu.

Haberin Devamı

Üç sanık Salı günü kefalet başvurusunda bulunmak üzere mahkemeye çıktı. Davanın önümüzdeki ay devam etmesi bekleniyor.

ÜLKE AYAĞA KALKTI

Kadınları katledip domuzlara yedirdiler Çığlıklar atarak yola doğru süründü, çürümüş cesetler kan dondurdu

Güney Afrika'daki çiftliklerde işlenen şiddet suçları, suçlular tarafından çiftçilerin öldürülmesi ve çiftçilerin işçileri suiistimal etmesi gibi konular yıllardır endişe kaynağı oldu.

Dava, çiftlik işçilerine kötü muamele ve düşük ücret ödemenin yaygın olduğu, çiftçilerin öldürüldüğü ve siyahi nüfusun hala toprak sahibi olmaktan mahrum bırakıldığı, şiddet suçlarının da yüksek olduğu ülkede öfkeye yol açtı.
Bazı siyasi parti üyeleri, kefalet taleplerinin reddedilmesini ve mümkün olan en ağır cezaların verilmesini talep ederek mahkeme dışında protesto düzenledi.

Bağımsız bir resmi kuruluş olan Güney Afrika İnsan Hakları Komisyonu, cinayetleri kınadı. Etkilenen topluluklarla 'ırkçılık karşıtı diyaloglar yürütüleceğini' belirterek, halkı 'adaleti kendi elleriyle sağlamaya kalkışmamaları' çağrısı yaptı.