DünyaCani kurbanlarını domuzlara yedirdi! Ölenlerin gerçek sayısı bilinmiyor, yıllar sonra ‘ettiğini buldu’

Cani kurbanlarını domuzlara yedirdi! Ölenlerin gerçek sayısı bilinmiyor, yıllar sonra ‘ettiğini buldu’

01.06.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

Kurbanlarını çiftliğindeki domuzlara yedirip işlediği korkunç suçlarla 'iftihar' etti. Kötü şöhretli seri katil yıllar sonra, hapishanede saldırıya uğradıktan sonra öldü.

Cani kurbanlarını domuzlara yedirdi Ölenlerin gerçek sayısı bilinmiyor, yıllar sonra ‘ettiğini buldu’

Kanada Ceza İnfaz Kurumu, yaptığı açıklamada, 71 yaşındaki Pickton'ın, 19 Mayıs'ta Quebec eyaletindeki Port-Cartier Enstitüsü'ndeki başka bir mahkum tarafından düzenlenen saldırının ardından Cuma günü hastanede öldüğünü duyurdu. Polis sözcüsü Hugues Beaulieu, 51 yaşındaki bir mahkumun Pickton'a yapılan saldırı sebebiyle gözaltında olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

26 KADINI ÖLDÜRMEKLE SUÇLANDI

Cani kurbanlarını domuzlara yedirdi Ölenlerin gerçek sayısı bilinmiyor, yıllar sonra ‘ettiğini buldu’

Robert 'Willie' Pickton, 26 kadını öldürmekle suçlandıktan sonra, 2007 yılında altı adet ikinci derece cinayetten suçlu bulundu ve şartlı tahliyeden mahrum kalma süresi maksimum 25 yıl olmak üzere ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Polis, onlarca kadının ortadan kaybolmasıyla ilgili yıllarca sürecek bir soruşturma kapsamında, Vancouver'ın Port Coquitlam banliyösündeki Pickton çiftliğini 22 yıldan fazla bir süre önce aramaya başladı.

'İFTİHAR' ETTİ

Cani kurbanlarını domuzlara yedirdi Ölenlerin gerçek sayısı bilinmiyor, yıllar sonra ‘ettiğini buldu’

Birçoğu Vancouver Downtown Eastside'dan alınan 33 kadının kalıntıları veya DNA'sı, Pickton'ın Port Coquitlam'daki çiftliğinde bulundu. Bir keresinde gizli görevdeki bir polis memuruna 49 kadını öldürdüğünü söyleyerek 'iftihar' etmişti.

Duruşması sırasında savcılık tanığı Andrew Bellwood, Pickton'ın kendisine kurbanlarını nasıl boğduğunu ve kalıntılarını domuzlarına nasıl yedirdiğini anlattığını söyledi. Sağlık yetkilileri o dönem Pickton'un çiftliğinden domuz eti satın almış olabilecek komşularına etin insan kalıntıları içerebileceğinden endişe ederek bozuk et uyarısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

'ETTİĞİNİ BULDU'

Kız kardeşi Georgina Papin, Pickton tarafından öldürülen Cynthia Cardinal, bu ayın başlarında katilin saldırıya uğradığı haberini veren bir mesaj aldığında 'mutluluktan kendinden geçtiğini' söyledi ve Pickton'ın 'ettiğini bulduğunu' ekledi.

Vancouver polisi ise o dönemde, kayıpların çoğunun hayat kadını veya uyuşturucu kullanıcıları olmaları sebebiyle vakaları ciddiye almadığı gerekçesiyle eleştirildi. 

Kanada Ceza İnfaz Kurumu, Pickton'ın uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma yürüttüklerini kaydetti. Açıklamada, "Soruşturma, politikalara ve protokollere uyulup uyulmadığı da dahil olmak üzere, saldırıyı çevreleyen tüm gerçekleri ve koşulları inceleyecek" dendi.

"Bu suçlunun davasının, yerli halk, mağdurlar ve aileleri de dahil olmak üzere Britanya Kolumbiyası'ndaki ve ülke genelindeki topluluklar üzerinde yıkıcı bir etki yarattığının farkındayız."

Pickton'ın doğrulanan kurbanları altı kişiydi: Sereena Abotsway, Mona Wilson, Andrea Joesbury, Brenda Ann Wolfe, Papin ve Marnie Frey.

Cezasının açıklandığı sırada, Britanya Kolumbiyası yüksek mahkemesi yargıcı James Williams, bunun 'mahkemenin kullanabileceği maksimum şartlı tahliye haklarından mahrum kalma süresini gerektiği gibi garanti eden nadir bir dava' olduğunu söylemişti.