Dünyaİnternetten kiraladıkları evde çıkan 10 gizli kamera şoke etti!

İnternetten kiraladıkları evde çıkan 10 gizli kamera şoke etti!

16.06.2022 - 06:53 | Son Güncellenme:

Tatile çıkan iki kız arkadaş tüm dünyaca kullanılan Airbnb adlı uygulamadan kiraladıkları evde korkunç bir gerçekle yüz yüze geldi! Yorgunluktan koltukta uyuyakalıp uyandıktan sonra fark ettikleri şey ise 'pes' dedirtecek cinsten.

İnternetten kiraladıkları evde çıkan 10 gizli kamera şoke etti

İki kız arkadaş ABD'nin Philadelphia şehrine tatil yapmaya gitti. Öncesinde de konaklama hizmeti veren Airbnb adlı uygulamayı kullanarak bir ev kiraladılar. Evde konaklamaya başlayan iki arkadaşın görünürde hiçbir sıkıntısı yoktu. Ta ki salondaki koltukta uyuyakalıncaya kadar. TikTok'ta yayınladıkları videoda iki kız arkadaş, koltukta uyuyakaldıklarını ve uyandıklarında tavandaki kameraları keşfettiklerini söyledi. Bunu fark ettikten sonra her yeri aramaya koyulan ikili evin içerisine gizlenmiş 10 gizli kamera bulduklarını da ekledi. Yaşadıklarını Tiktok'ta @foxytaughtyou adlı hesabında anlatan kadın şunları aktardı:

Haberin Devamı

"Korktuk ve tavan dahil evdeki her yere bakıp başka kamera olup olmadığını anlamaya çalıştık. Yangın fıskiyesinin içerisine bile kamera yerleştirmişlerdi. Sandalyeye oturup test etmek için telefonun flaşını patlattığımızda yansıma olduğu gördük. Orada kamera vardı."

Bunun ardından durumu polise bildiren kız arkadaşlar, sonrasında Airbnb tarafından başka bir yere aktarıldıklarını iletti. Ancak para iadesi yapacağını bildiren şirket, bir müddet sonra polisin evde gizli kamera bulamadığını da iddia etti. Olayın mağdurlarından olan kadın geçtiğimiz 13 Haziran’da tweet atarak konuyla ilgili, “Olayı Airbnb’ye ve karakola bildirdik. Ancak hâlâ bir gelişme yok. Bu ev sahibinin elinde hangi görüntüler var ve onlarla ne yapıyor, hiçbir fikrimiz yok. Bu çok korkutucu. Şükürler olsun ki kameraları fark edip oradan çıktık" diye yazdı.

İnternetten kiraladıkları evde çıkan 10 gizli kamera şoke etti

Airbnb sözcüsü ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Politikalarımız gizli kameraları kesinlikle yasaklıyor ve bunun bildirildiği ender durumlarda suçluları sorumlu tutmalarına yardımcı olmak için kolluk kuvvetlerine destek vermek de dahil olmak üzere güçlü önlemler alıyoruz. Şu an güvenlik ekibimiz bu ilanı askıya aldı. Kapsamlı şekilde araştırmaya devam ediyoruz. Ayrıca misafirlerimize ödedikleri ücretin tamamını iade etmek için de işlem başlattık" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'TÜRKİYE'DE CEZASI 3 YILDAN BAŞLIYOR'

Avukat Ali Erişen de bu olayın özel hayatın gizliliğini ihlal eden suçlar kapsamına girdiğini belirterek, "Eğer burada taciz gibi bir durum söz konusu ise ayrıca oradan da soruşturma açılıp ceza verilir. Kasıt önemli. Taciz suçu söz konusuysa soruşturmaya girecektir. Özel hayatın gizliliğiyle ilgiliyse de soruşturmaya girecektir. Bu davadaki kişi birkaç taneden fazla soruşturmayla karşıya karşıya kalır. Ayrıca bunun internette yayılması gibi bir durum söz konusuysa oradan da ceza alır. Bu suçun cezası Türkiye'de 3 yıldan başlıyor" diye konuştu.

'TAZMİNAT 1 MİLYON DOLARDAN AŞAĞI OLMAZ'

Airbnb şirketinin dava süreciyle ilgili, konunun hukuk ve ceza olarak ayırılması gerektiğini belirten Erişen, "Cezai soruşturma açısından bu işi yapan kimse o sorumludur. Burada savcılık, mahkeme olaya bakar. Bunu şirketin bilmesi söz konusu ise şirket de sorumludur.  Yapan kimse mahkeme ona dava açar" bilgisini paylaştı. Hukuki açıdan ise burada mülk sahibi ve şirketin sorumluğu olduğunu söyleyen Ali Erişen, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Hukuk açısından şirket de tazminata tâbi tutulur. Yurt dışında böyle bir olayın karşılığı kişilere göre değişmekle birlikte ortalama 500 bin euro'ya kadar çıkar. Özellikle ABD'de daha yüksek tazminatlar ödeniyor. ABD'de de avukatlık yapmış biri olarak benim öngörüm, böyle bir dava sonucunda alınacak tazminat 1 milyon dolardan aşağı olmayacaktır."

Erişen, Türkiye'de ise böyle bir davada tazminat ücretinin 100 bin TL'yi zor bulacağı kanaatinde. Ali Erişen, "Türkiye'de tazminat hukuku açısından sıkıntı var. Yasadaki kanun diyor ki 'Tazminat zenginleşme aracı olarak kullanılamaz.' Örneğin siz 100 bin lira istediğiniz bir tazminat davasından 15 bin lira alabilirsiniz" yorumunu yaptı.