DünyaHollywood'da ikinci Epstein depremi! Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Hollywood'da ikinci Epstein depremi! Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

27.09.2024 - 14:57 | Son Güncellenme:

Ünlü rapçi şantaj, alıkoyma, şiddet, cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma gibi bir dizi suçlamayla tutuklandı. Gözden düşmüş ismin hakkındaki kan donduran suçlamalar Hollywood'la beraber tüm dünyayı da sarstı. İddiaların manşetlere taşınmasıyla yıllar önce yaptığı 'espri' ve diğer yıldız isimlerin katıldığı kötü şöhretli partiler de gündeme oturdu.

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Şantaj, alıkoyma, şiddet, cinsel istismar ve fuhuş ağı kurma gibi bir dizi suçlamayla geçtiğimiz günlerde tutuklanan gözden düşmüş rapçi Sean 'Diddy' Combs'un davası, Amerikan medyasında 'yeni Epstein olayı' olarak tanımlanıyor. Amerikalı rapçi, hakkındaki suçlamaları reddederek, 'saklayacak hiçbir şeyi olmayan masum bir adam' olduğunu savunuyor.

Haberin Devamı

PEDOFİL MİLYARDERLE GÜNDEME GELEN ADRESTE

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Şartlı tahliye olmaksızın hapiste tutulan şarkıcının 50 milyon dolarlık kefalet talebi ise reddedildi. Combs, Brooklyn'deki Metropolitan Gözaltı Merkezi'ne götürüldü. Pedofil milyarder Jeffrey Epstein'e cinsel istismar için aracılık yapmaktan hüküm giyen Ghislaine Maxwell'in yolu da bu gözaltı merkezinden geçmişti. 

ESKİ SEVGİLİSİNİN ŞİKAYETİYLE BAŞLADI

Yargılanmayı beklerken hapishanede 'intihar gözetiminde' tutuluyor. Avukatları rapçinin tehlikeli olmadığını ve kaçma riskinin bulunmadığını savunda da hakimi ikna etmeyi başaramadı. 54 yaşındaki Combs hakkındaki dava süreci, rapçinin eski sevgilisi Cassie Ventura'nın geçtiğimiz yıl yaptığı cinsel saldırı şikayetiyle başladı. Bunun ardından rapçi hakkında en az 10 dava daha açıldı ve bunlardan dokuzunda Combs hakkında cinsel saldırı suçu duyurusunda bulunuldu.

Haberin Devamı

GÜVENLİK GÜÇLERİ BASKIN DÜZENLEDİ

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, 25 Mart'ta Combs'un Los Angeles ve Miami'deki evleri için arama emri çıkardı ve bu mülklere baskın düzenledi. Baskınlarda çok sayıda bebek yağı, AR-15 saldırı tüfeği ve şarjöre el konuldu. CNN International' da Mayıs ayında Los Angeles'taki bir oteldeki güvenlik kamerası görüntülerini yayımladı. Mart 2016 tarihli video kaydında Combs'un Ventura'yı dövdüğü görülüyordu. Combs, videonun ortaya çıkmasının ardından özür dilemişti. 

CİNSEL İSTİSMAR, ŞİDDET, TEHDİT...

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Savcılar, Combs'un kadınlara yönelik çeşitli şiddet eylemlerine şahit olduğunu iddia eden en az 10 tanık olduğunu da belirterek, rapçinin bu kişilerden bazılarıyla iletişime geçerek onları tehdit ettiğini savunuyor.

14 sayfalık iddianamede rapçinin 'kadınların cinsel istismara uğradığı, dövüldüğü ve tehdit edildiği' bir suç ağı kurduğu savunuluyor. Rapçinin New York'taki 'Combs Enterprise' adlı şirketinin en azından 2008 yılından beri bir suç örgütü olarak faaliyet gösterdiği ve gözden düşmüş rapçinin kadınları 'romantik ilişki kurma bahanesiyle' kandırdığı önü sürülüyor. 

'İTAATKAR' HALE GETİRMEK İÇİN

Yanı sıra Combs'un kurbanlarını 'itaatkar ve uyumlu' hale getirmek için onlara uyuşturucu verdiği de basına yansıyan iddialar arasında. İddianamede, bu kişilerin 'Freek Offs' olarak adlandırılan bazı cinsel performanslara zorlandığı ileri sürülüyor.

Haberin Devamı

Savcılar ayrıca Combs'un kadınları, bazen günler süren ve genellikle erkek seks işçilerinin de dahil olduğu, 'büyük ölçüde kendisi tarafından yönetilen' ve kayıt altına alınan cinsel performanslara katılmaya zorladığını ve uyuşturucu verdiğini ileri sürüyor.

YILLAR ÖNCE YAPTIĞI ESPRİ GÜNDEME OTURDU

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Combs'un, 2002'de ünlü televizyon sunucusu Conan O'Brien'a verdiği bir röportaj ise bu suçlamaların ardından yeniden gündem oldu. Zira Combs verdiği demeçte, 'kadınları kilitlemekle' ilgili espri yapıyor.

Late Night with Conan O’Brien'daki videoda Diddy, 'harika bir partiye' nasıl ev sahipliği yapılacağına dair ipuçları veriyor ve kadınların gitmesini önlemek için 'kapılarda kilit' olması gerektiğini söylüyor. Bu tuhaf yorum üzerine O'Brien durakladıktan sonra, "Bu kulağa biraz tehlikeli geliyor" diye cevap veriyor.

Combs ise şöyle karşılık veriyor:

"Bu biraz fanteziyle ilgili... Çok fazla sıcak olması lazım. Klima yok. Sıcak alkolü etkiler ve bilirsiniz, herkes biraz daha rahat ve gevşek olur ve güzelce biraz terler."

SAYISIZ YILDIZ İSİM KATILDI

Hollywoodda ikinci Epstein depremi Çılgın partilerin karanlık yüzü: Fuhuş ağı, tecavüz, şiddet...

Puff Diddy'nin tutuklanmasının ardından geçmiş yıllarda düzenlediği ve çılgın partilerde çekilen fotoğraflar da dünya gündemine oturdu. Diddy'nin partilerine katılan isimlerin yer aldığı listede Leonardo DiCaprio, Ashton Kusher, Beyonce ve Jay-Z gibi ünlü isimlerin yer aldığı gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

Çoğu ünlü isim sessizliğini korurken Leonardo DiCaprio, Puff Diddy'nin partilerine katıldığını ama gözden düşmüş isme yöneltilen suçlamalarla hiçbir ilgisi olmadığını söyledi. Combs ise, Titanik, The Revenant ve Great Gatsby gibi filmlerin yıldızı DiCaprio'yu bir dönem partilerde davet listesinin bir numaralı ismi olarak belirtmişti.

'YENİ BİR EPSTEIN OLAYI'

Online yayımlanan Amerikan kültür dergisi The Root, Combs'a yöneltilen suçlamalarla 'yeni bir Epstein olayının' patlak verebileceğini yazdı. Haberde, Combs'un savcılarla anlaşmaya varabilmek için Hollywood'daki ünlü oyuncularla ve iş insanlarıyla bağlarını ifşa edebileceğine dikkat çekilerek, şu ifadelere yer veriliyor:

"Eğer Diddy batarsa, muhtemelen Epstein'ın gittiği yolu izleyecek ve Hollywood'un gözdelerinden çoğunu kendisiyle birlikte götürecek."

Ünlü müzisyenin avukatı Marc Agnifilo ise Puff Diddy'ye yöneltilen tüm bu suçlamaların asılsız olduğunu ve bu yüzden hayal kırıklığına uğradıklarını savundu.