Dünya Yunan polisinden akılalmaz hata! Girit tatili kâbusa döndü

Yunan polisinden akılalmaz hata! Girit tatili kâbusa döndü

07.07.2022 - 15:52 | Son Güncellenme:

Doğum gününü yıllardır görmeyi çok istediği Yunanistan'ın en büyük adası Girit'te kutlamak istemişti. Haziran ayında ayak bastığı bu ada ona hayatının en büyük üzüntülerinden birini yaşatacaktı. Uğradığı cinsel saldırının şokunu atlatamadan polisin yaptığı hata ise kâbusa farklı bir boyut kazandırdı.

Yunan polisinden akılalmaz hata Girit tatili kâbusa döndü

Derleyen: Can Şişman / Milliyet.com.tr - Yıllardır hayalini kurduğu Yunanistan'a sonunda ayak basmıştı. 33 yaşındaki İngiliz vatandaşı Tammi Forsythe bir süredir işsizdi ve Yunanistan'da yapacağı tatille birlikte hayatında yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyordu. Doğum günü tatiliydi bu. Yeni yaşını yıllardır görmeyi çok istediği bir ülkede kutlamak istemişti. Yunanistan'ın en büyük adası Girit'e yalnız gelmemişti. Yanında çok sevdiği biri daha vardı. Haziran ayında ayak bastığı bu ada ona hayatının en büyük üzüntülerinden birini yaşatacaktı. O ise başına gelecek olanların farkında değildi.

Haberin Devamı

Yunan polisinden akılalmaz hata Girit tatili kâbusa döndü

HER ŞEY O GECE BARDA BAŞLADI 

Her şey Tammi Forsythe'nin, Girit'in Malia kasabasındaki bir bara gitmesiyle başladı. Adaya ayak basar basmaz etrafı dolaşan ve Yunanistan'ın doğal güzelliklerini heyecanla keşfeden 33 yaşındaki kadın, günün yorgunluğunu bir barda atmak istedi. Malia'nın merkezindeki Help Bar'a 9 Haziran Perşembe gecesi saat 01.30'da adım attı. Mekanda çalan müzik ve sarhoşluğun etkisiyle gecenin rengi yavaş yavaş değişmeye başladı. Yanındaki kişi babasıydı. 62 yaşındaki Philip Forsythe ve kızı o gece barda sohbet ediyordu. Sarhoşluğun etkisiyle ikili arasındaki diyaloglar zaman zaman kavgaya dönüşüyordu.

Tammi Forsythe, o anları şöyle tarif etti: "Babam yanımdaydı ama çok sarhoştum. Bardan çıktığımızda hâlâ onunla tartışmaya devam ediyorduk." Baba ve kız olarak kendilerine güzel bir tatil ayarlamışlardı ve Tammi Forsythe'nin özel isteği üzerine Yunanistan'ı seçmişlerdi. Ancak her baba ve kızı gibi onlar da aile içinde önemli problemler yaşıyordu. İstedikleri şey bu tatil vesilesiyle aralarındaki sorunları çözmekti. Fakat o gece Help Bar'da pek de işler yolunda gitmiyordu. Gece boyunca sürekli kavga eden ikili çevredekilerin de dikkatini çekmişti. Baba ve kız, aralarındaki anlaşmazlığın büyük bir krize yol açacağının ise farkında bile değildi.

Haberin Devamı

'15 DAKİKA BOYUNCA HİÇ HAREKET EDEMEDİM'

Saat 04.55 civarında bardan ayrılan baba ve kız önce beton bir duvarın yanına gitti ve duvarın üstünde oturdu. Tammi Forsythe yalnız kalmak istiyordu ancak babası Philip Forsythe kızını yalnız bırakmak istemiyordu. Babası, kızına kollarını doladı ancak Tammi Forsythe onu sert bir şekilde itti. Tammi Forsythe, o anları şöyle anlattı: "O kadar sarhoştum ki ne yaptığımı ya da ne söylediğimin farkında değildim. Sadece babamın beni rahat bırakmasını istedim." Kızının yalnız kalma isteğini duyan baba Philip Forsythe kaldıkları küçük otele dönmek için uzaklaştı.

Tammi Forsythe artık yalnız başınaydı. Tek başına yürümeye çalıştı ancak yürürken sendeledi ve yere düştü. Çıkmaz bir sokaktaydı. Üstelik ayağa tek başına yardım almadan kalkamayacak kadar sarhoştu. Saat bu esnada 07.15 civarıydı. Tek başına çıkmaz bir sokakta savunmasız bir halde yerde yatan 33 yaşındaki kadının yanına bir adam yaklaştı. Onu bacaklarından sürükledi ve bir çalılığa götürdü. Genç kadın dehşet içinde başına gelenleri algılamaya çalışıyordu. Tammi Forsythe, yaşadığı korku dolu dakikaları şöyle anlattı: "Tamamen afallamış bir haldeydim. Çok korktuğum için yaklaşık 15 dakika boyunca hiç hareket edemedim." Tammi Forsythe, cinsel saldırıya uğramıştı. Ancak başına gelenleri tam olarak anlaması saatlerini alacaktı.

Haberin Devamı

Yunan polisinden akılalmaz hata Girit tatili kâbusa döndü

'SÖYLEDİĞİM HER ŞEYİ TAMAMEN YANLIŞ ANLADILAR'

Saat sabah 8 olduğunda Tammi Forsythe kendini toplamaya başladı ve babasıyla kaldığı otele geri döndü. Odasına varır varmaz uyuyan genç kadın, uykudan uyandığında başına gelen dehşeti yavaş yavaş hatırlamaya başladı. Tecavüze uğramıştı. Yaşadığı korkunç olayı polise bildirmek için Girit'teki İngiliz Konsolosluğu'nu aradı. Yaşadıklarını polise anlatacak ve adalet yerini bulacaktı.

Haberin Devamı

Ancak işler hiç de onun istediği gibi olmadı. Hatta tam tersi büyük bir kaosla sonuçlandı. Çünkü Yunan polisi onun yaşadığı sıkıntıyı bir türlü doğru anlayamıyordu. Babasıyla birlikte polis merkezine giden genç kadın başından geçenleri ve sabaha karşı yaşanan olayın öncesini anlattı. Polis ekipleri barın etrafındaki güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Tammi Forsythe, Yunan polisiyle yaşadığı anlaşmazlığı şu sözlerle anlattı: "Yunan polisi söylediğim her şeyi tamamen yanlış anladı. Onlara babamın tamamen beyaz giyindiğini söyledim. Ama onlar, bana saldıran kişinin beyaz giydiğini düşündüler."

Ortada ciddi bir sorun vardı. Yunan polisi, genç kadına cinsel saldırıda bulunan kişinin Philip Forsythe olduğunu düşünüyor ve bu konuda asla geri adım atmıyordu. Baba ve kız dehşet içindeydi. Yunan polisi, genç kadına tecavüz eden kişinin baba Philip Forsythe olduğu konusunda ısrarcıydı ancak onlar suçlunun başka biri olduğunu bir türlü ekiplere izah edemiyordu.

'YUNAN POLİSİ BİZE KORKUNÇ DAVRANDI'

Takvimler 11 Haziran'ı gösteriyordu. Korkunç olayın üzerinden iki gün geçmişti ve baba Philip Forsythe, öz kızına tecavüz etmekle suçlanmıştı. Bu korkunç suçlamaya delil olarak ise güvenlik kameralarında baba ile kızı arasında fiziksel temas da barındıran kavga görüntüleri gösteriliyordu. Baba Philip Forsythe tutuklandı ve saldırıyı gerçekleştirmekle suçlandı. Bu esnada Tammi Forsythe'den de DNA örnekleri alındı. Yunanistan'ın Girit adasında hayatlarında yepyeni bir sayfa açacaklarını düşünen baba ve kızı bir kabusun içindeydi. Tammi Forsythe, "Babam yüzde 100 masumdu. Asla bana tecavüz etmedi. Yunan polisi bize korkunç davrandı. Onlara göre bu yaşananlar tatilde tecavüze uğrayan sarhoş bir İngiliz vakasıydı. Bizler eğer Yunan vatandaşı olsaydık asla böyle davranılmazdı. Polis en başından beri babamın suçlu olduğuna karar verdi ve gerçek saldırganı bulmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.

Haberin Devamı

Kendisine yönelik öz kızına tecavüz suçlamasını reddeden baba Philip Forsythe'ye Yunan yetkililer 18 ay içinde yargılanacağını ya da DNA sonuçlarına göre serbest kalabileceği açıklandı. Baba hapishanede, kızı dışarda seslerini duyurmak için ne yapacaklarını şaşırmış bir halde günlerce beklediler. Kendilerine bir yardım eli arayan Tammi Forsythe, başından geçen olayları İngiliz basınına anlatmaya karar verdi. Bu esnada ise onları şaşırtan bir gelişme oldu ve babanın aslında suçsuz olduğu kanıtlandı. Babadan alınan DNA örnekleriyle Tammi Forsythe'den alınan kanıtlar arasında uyuşma olmadığı tespit edildi ve serbest bırakıldı. Ancak Tammi Forsythe bu işin peşini bırakmamaya kararlı.

Yunan polisinden akılalmaz hata Girit tatili kâbusa döndü

'BUNU TÜM DÜNYANIN BİLMESİ GEREKİYOR'

Babası gibi kendisi de İngiltere'nin Hull şehrinde yaşayan Tammi Forsythe, haziran ayının başından beri Yunanistan'ın Girit adasında. Babasının suçsuzluğu kanıtlanmasına rağmen yasal süreçlerden ötürü henüz ülkesine dönebilmiş değiller. Girit'te şu ana kadar 4 bin sterline yakın harcama yaptığını söyleyen Tammi Forsythe, yaşadıklarını anlatırken zorlandığını söyledi. Genç kadın şunları söyledi:

"Aslında 19 Haziran'da İngiltere'ye dönecektik ama günlerdir buradayız. Bu süreçte onunla sadece birkaç dakika konuşabildim. Psikolojik olarak çökmüş bir haldeydik. Babam şeker hastalığından ötürü ciddi sağlık problemleri yaşıyor. Başına gelenlerden ötürü günlerce yemek yiyemediğini söyledi. Bu tatil adeta korku filmine dönüştü bizim için. Ben de iyi bir durumda değilim. Stres ve kaygı seviyem tavan yapmış durumda. Başıma gelen tecavüz olayından ötürü hamile olduğumu düşünüyorum ve bundan yüzde 60 eminim. Sürekli panik ataklar geçiriyorum."

Tammi Forsythe, güvenlik kamerası görüntülerinde bir baba ile kızının sarhoşken ettiği kavgadan başka bir şey olmadığının altını çizdi. Forsythe, "Sarhoştum ve babama kızgındım. Kendimde olmadığım için hareketlerim ona karşı sertti. Ama o aslında sadece sarhoş kızına yardım etmeye çalışan bir babaydı. Aramızda ya da görüntülerde cinsel bir şey yaşanmadı. Bunu söylemesi bile iğrenç ve gülünç bir şey" diye konuştu. Babasının suçsuz olduğunun geç de olsa kanıtlanmış olmasından ötürü buruk bir sevinç yaşayan genç kadın, "DNA sonuçlarının açıklandığı gün hayatımın en güzel anıydı adeta. Babam sonunda özgür. Girit adasını mümkün olan en kısa sürede terk etmeyi istiyoruz. İkimizin de ne kadar mutlu olduğunu kelimeler anlatamaz. Hazır olduğumuzda insanların bizim gibi korkunç bir adaletsizlik yaşamamaları gerekli açıklamayı yapacağız. Tüm dünyanın benim ve babamın nasıl acı çektiğini bilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Yazarlar