DünyaGençlik sırları... Göz kapakları

Gençlik sırları... Göz kapakları

06.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Ünlü modellerin ve Hollywood yıldızlarının genç görünmek için başvurdukları öncelikli estetik işleminin ‘göz kapağı operasyonları’ olduğu belirtildi.

Gençlik sırları... Göz kapakları

ABD, New York’ta plastik cerrah Dr. Darrick Antell, Hollywood yıldızlarının en büyük güzellik sırlarından birinin göz kapağı estetiği (blefaroplasti) olduğunu açıkladı. Söz konusu estetiğin göz kapağında sarkan fazla derinin ve göz torbalarının alınmasını içerdiğini belirten Antell, bu işlemin yüz germe yaptırmadan kişiyi genç göstermenin kesin yolu olduğunu söyledi. Antell, 72 saatlik iyileşme süresi nedeniyle davetlere gidebilmeyi sağladığı için de birçok ünlünün bu işlemi yaptırdığını belirtti.

Haberin Devamı

Gençlik sırları... Göz kapakları

20 bin $’a gençlik

Göz kapağı ve göz torbası operasyonunun aynı anda yapılabildiği belirtilirken, söz konusu ameliyatın maliyetinin     20 bin dolar (683 bin TL) olduğu açıklandı. Dr. Antell, önceki ve sonraki fotoğraflarını karşılaştırınca oyuncu Matt Damon ve süper model Giselle Bundchen gibi birçok yıldızın blefaroplasti geçirdiğine inandığını dile getirdi. Antell ayrıca  oyuncu Jane Fonda, Renee Zellweger ve Tom Cruise’un da göz kapağı estetiği geçirmiş olabileceğini söyledi.

Gençlik sırları... Göz kapakları

Brezilya kalçası operasyonu: Aman dikkat!

Brezilya kalçası operasyonunun (BBL) ardından hayatını kaybeden Alice Webb’in (33) İngiltere’de bu işlem nedeniyle ölen ilki kişi olması dikkatleri popüler estetik işlemine çevirdi. Webb’in yaptırdığı sıvı BBL’de enjekte edilen dolgunun, hyaluronik asit bazlı veya poli-L-laktik asit (PLLA) olduğu belirtildi. İngiliz Estetik Plastik Cerrahlar Derneği Başkanı Nora Nugent, “Özellikle ABD, Florida’da enjekte edilen yağın kalçadaki büyük damarlara, kasın altına girmesi ve akciğerlere ulaşarak emboli oluşturması nedeniyle bir dizi ölüm oldu. Söz konusu jel damarı tıkarsa, kan akışını engelleyebilir” dedi.