Dünya Evlerine uzaydan 'enkaz' düşmüştü! NASA'dan 80 bin dolarlık tazminat istiyorlar

Evlerine uzaydan 'enkaz' düşmüştü! NASA'dan 80 bin dolarlık tazminat istiyorlar

24.06.2024 - 16:54 | Son Güncellenme:

ABD’de evlerine uzaydan 'enkaz' düşen bir aile şimdi NASA‘dan 80 bin dolardan fazla tazminat talep ediyor.

Evlerine uzaydan enkaz düşmüştü NASAdan 80 bin dolarlık tazminat istiyorlar

ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan Amerikalı bir aile uzaydan düşen küçük bir enkaz parçasının evlerinin çatısına çarpmasının ardından NASA’dan 80 bin dolardan fazla tazminat talep ettiği kaydedildi. Yalnızca 700 gram ağırlığındaki cisim geçtiğimi Mart ayında Alejandro Otero’nun ABD'nin Florida eyaletindeki evine çarparak çatıda bir delik açtı.

Haberin Devamı

Evlerine uzaydan enkaz düşmüştü NASAdan 80 bin dolarlık tazminat istiyorlar

NASA ise bunun 2021 yılında Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan atık olarak bırakılan ve kullanılmış pillerden oluşan kargo paletinin parçası olduğunu doğruladı. Paletin, 8 Mart 2024'te Dünya atmosferine giriş sırasında tamamen yanması bekleniyordu. Ancak, bir donanım parçası yanmadı ve evin çatısına düştü. NASA, nesneyi ev sahibiyle işbirliği yaparak geri aldı ve nesneyi ajansın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nde analiz etti.

'FELAKETE YOL AÇABİLİRDİ'

Otero’nun oğlunun çarpma anında evde olduğunu belirten Hukuk firması Cranfill Sumner, NASA’nın iddiaya cevap vermek için altı ayı olduğunu söyledi. Avukat Mica Nguyen Worthy, “Müvekkillerim, bu olayın hayatları üzerinde yarattığı stres ve etkiyi karşılayacak yeterli bir tazminat talep ediyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avukat yanı sıra, bu olayda 'kimsenin fiziki olarak yaralanmamış olmasından dolayı minnettar olduklarını' söyledi ve 'bunun gibi bir durumun felakete yol açabileceğinin' de altını çizdi.