DünyaDAEŞ’in kadın komutanı her şeyi itiraf etti

DAEŞ’in kadın komutanı her şeyi itiraf etti

09.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

ABD’nin Kansas eyaletinde eski bir öğretmen olan Allison Fluke-Ekren, DAEŞ’in kadınlar taburu Katibe Nusaybah’ın komutanı olduğunu ve Amerikan topraklarına saldırılar düzenlemeyi planladıklarını itiraf etti. “Ümmuhammed al Amriki” adıyla da bilinen Fluke-Ekren, Virginia’da görülen mahkemede, Suriye’nin Rakka kentinde DAEŞ adına savaşmak üzere bazıları 10 yaşında olan 100’den fazla kadın ve kızı eğittiği Katibe Nusaybah’ı kurduğunu söyledi.

DAEŞ’in kadın komutanı her şeyi itiraf etti

Ekim ayında görülecek mahkemede, Fluke-Ekren’in 20 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu bildirildi. Öte yandan, BBC’nin haberine göre, ABD’den 2011 yılında ayrılan ve Libya’daki Ensar el Şeria örgütüne katılan Fluke-Ekren daha sonra buradan Suriye’ye geçti. DAEŞ’e katılan Fluke-Ekren’in komutanlığını yaptığı Katibe Nusaybah, Şubat 2017’de resmen Suriye’de faaliyete başlayacaktı ancak Rakka o yılın Ekim ayında kaybedildi. Suriye’de gözaltına alınan Fluke-Ekren, Ocak ayında ABD’ye getirildi.

Haberin Devamı

Mahkemeye sunulan belgelere göre, Fluke-Ekren’in ikinci eşi olan Türk kökenli Volkan Ekren de 2012’de Libya’nın Bingazi kentindeki Amerikan konsolosluk binasına saldırı düzenleyen Ensar el Şeria örgütünün bir üyesiydi. Çift bir dönem çocuklarıyla Türkiye’de de yaşadı.