DünyaBeyin ölümü gerçekleşen adam organlarını alınırken ameliyat masasında uyandı

Beyin ölümü gerçekleşen adam organlarını alınırken ameliyat masasında uyandı

19.10.2024 - 10:42 | Son Güncellenme:

Kalp krizi geçirdikten sonra beyin ölümü gerçekleyen ABD'li bir adam, memleketi Kentucky'de cerrahlar organlarını nakil için toplarken uyandı. Hasta, ameliyat masasında "debelenmeye" ve "ağlamaya" başladı.

Beyin ölümü gerçekleşen adam organlarını alınırken ameliyat masasında uyandı

Beyin ölümü gerçekleşen bir adam, ailesinin medya kuruluşlarına yaptığı açıklamaya göre, Kentucky'deki cerrahlar organlarını bağış için toplarken operasmyon ortasında uyandı.Perşembe günü hem National Public Radio hem de Kentucky haber istasyonu WKYT tarafından geçen bilgilere göre, Anthony Thomas vakası eyalet ve federal hükümet yetkilileri tarafından araştırılıyor. ABD'nin organ toplama sistemindeki yetkililer, bu tür olayları önlemek için güvenlik önlemlerinin yeterli olduğunu söylüyor, ancak adamın ailesi medya kuruluşlarına yaşadıklarının acil bir reforma ihtiyaç olduğunu gösterdiğini belirtti.

Haberin Devamı

"REFLEKS" DEDİLER

Hastanın kız kardeşi Donna Rhorer, hastanın Ekim 2021'de aşırı doz uyuşturucu nedeniyle Kentucky, Richmond'daki Baptist sağlık hastanesine götürüldüğünü anlattı. Doktorlar kısa süre sonra Rhorer ve akrabalarına Hoover'ın herhangi bir beyin aktivitesinin olmadığını söylediler ve WKYT'nin haberine göre hastayı yaşam destek ünitesinden çıkarmaya karar verdiler. Baptist'teki personelin daha sonra Rhorer ve ailesine Hoover'ın ölmesi halinde organlarının bağışlanmasına izin verdiğini söylediği bildirildi. Hastane, onun isteklerini yerine getirmek için hangi organlarının bağış için uygun olduğunu test etti ve hatta tesis onu onurlandıran bir tören bile düzenledi. Kız kardeşi Rhorer, radyo kuruluşuna Hoover'ın nakle götürülürken kardeşinin gözlerinin açıldığını ve sevdiğinin hareketlerini takip ettiğini fark ettiğini söyledi. "Bize bunun sadece refleksler olduğu söylendi," dedi. Hoover organlarının alınması için ameliyata alındıktan yaklaşık bir saat sonra bir doktor dışarı çıktı ve Hoover'ın "hazır olmadığını" açıkladı. Ardından kardeşinin uyandığı söylendi. Kız kardeş Rhorer'a kardeşini eve getirmesi ve rahat ettirmesi için talimat verildi, ancak doktorlara göre muhtemelen çok daha uzun yaşamayacaktı. Rhorer, kardeşinin hali hazırda son üç yıldır kendi kendine bakarak yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

"DEBELENMEYE BAŞLADI"

WKYT Radyosu, Rhorer'ın kardeşinin ameliyatının tüm ayrıntılarını bu Ocak ayında Baptist ve Kentucky Organ Bağışçısı Ortakları (Koda) tarafından öğrendiğini bildirdi. NPR'nin öğrendiği detaylara göre ise, bağış komitesine bu olayı aktaran mektubun yazarı Hoover'ın ameliyat masasında "debelenmeye" ve "ağlamaya" başladığını gördüğünü söyledi. Hastanın şans eseri organları açılmadan uyandığı da belirtildi.

Baptist Health Hastanesi ise, bir açıklama yaparak hasta güvenliğinin "en yüksek önceliği" olduğunu söyledi. Hastanenin açıklamasında, "Hastalarımızın organ bağışı isteklerinin yerine getirilmesini sağlamak için hastalarımız ve aileleriyle yakın bir şekilde çalışıyoruz" denildi. Rhorer, WKYT'ye "'Hey, ben buradayım' demeye çalıştı ama bir nevi görmezden gelindi," dedi. "Sonunda prosedürü durdurdular çünkü çok fazla yaşam belirtisi gösteriyordu dedi ve ekledi: "Yüreğimin derinliklerinde bir şeyler olduğunu biliyordum ama ben kimim ki tıbbi sisteme karşı çıkayım?" diye düşündüm şeklinde konuştu.