DünyaBenazir Butto’nun oğlu aşırı dincilere karşı ‘cihad’ ilan etti

Benazir Butto’nun oğlu aşırı dincilere karşı ‘cihad’ ilan etti

12.01.2011 - 00:44 | Son Güncellenme:

Benazir Butto’nun oğlu Bilavel Butto Zerdari bugüne kadarki en sert politik açıklamasında İslam’ı sömürenlere savaş açacağını söyledi

Benazir Butto’nun oğlu aşırı dincilere karşı ‘cihad’ ilan etti

Pakistan’ın 2007 yılında suikasta kurban giden efsane lideri Benazir Butto’nun oğlu Bilavel Butto Zerdari, Oxford Üniversitesi’nden Haziran ayında mezun olduktan sonra siyasete tam giriş yaptığının ilk sinyallerini verdi. Bilavel Butto ülkede son günlerde artan aşırı dinci hareketi sert bir dille kınadı.
Pakistan’da dine küfredenlerin ölümle cezalandırılmasını öngören yasanın değiştirilmesi çağrısında bulunan Pencap Valisi Selman Tesir geçen hafta aşırı dinci koruması tarafından öldürülünca on binler katile destek vermek için sokaklara dökülmüştü. Bilavel Butto bu gelişmenin ardından “Selman Tesir gibi annem de dinimizi savunurken şehit oldu. Asıl din düşmanları onların katilleri. Sizin yüzünüzden dünyanın gözünde İslamın mesajı yanlış anlaşılıyor. Dinime saldıranlar, sizi yeneceğiz. Size karşı cihad yapacağım” dedi. Bilavel Butto ayrıca Hıristiyanlara ve diğer azınlıklara “Sizi işlemediğiniz bir suç için cezalandırmak isteyenler önce beni aşmak zorunda” diye ekledi.
Benazir Butto 30 Aralık 2009’da bombalı saldırıda yaşamını yitirdiğinde oğlu Bilavel Butto Zerdari, annesinin vasiyetine uygun olarak partinin başkanı seçildi. Ancak partide aktif rol oynamak için mezun olmayı bekledi. Bilavel Butto’nun babası Asif Ali Zerdari devlet başkanlığı görevine devam ediyor.