Dünya Başlarına bela oldu pişirip yediler! 'Epey büyük bir ziyafet çekildi'

Başlarına bela oldu pişirip yediler! 'Epey büyük bir ziyafet çekildi'

21.06.2024 - 13:01 | Son Güncellenme:

Devasa timsah bir Avustralya kasabasında uzun süredir adeta terör estiriyordu. Artan tehdit karşısında, bölge sakinleri timsahı geleneklere uygun bir biçimde pişirip yeme kararı aldı.

Başlarına bela oldu pişirip yediler Epey büyük bir ziyafet çekildi

Avustralya'nın yerli bir topluluğu, uzun süredir köpekleri öldüren ve çocukları kovalayan 3,6 metrelik devasa tuzlu su timsahından intikam aldı.

Haberin Devamı

'GELENEKLERE UYGUN OLARAK PİŞİRİLDİ'

Çarşamba günü, Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'ndeki Bulla kasabası polisi, timsahı 'toplum için önemli bir risk' olarak tanımladıktan sonra vurdu. Polis yaptığı açıklamada, yırtıcı hayvanın 'çocuklara ve yetişkinlere sudan çıkıp saldırdığını' ve 'ayrıca bazı kişilerin köpeklerini öldürdüğünü' söyledi.

Polis, timsahın 'geleneklere uygun olarak pişirildiğini' kaydetti. Kamu yayıncısı ABC'ye konuşan Kuzey Toprakları Polis Teşkilatı'ndan Çavuş Andrew McBride, hayvandan timsah kuyruğu çorbası ve barbekü yapıldığını ayrıca birkaç parçanın muz yapraklarına sarılıp yeraltında pişirildiğini söyledi. Çavuş McBride, "Epey büyük bir geleneksel ziyafetti" dedi.

Başlarına bela oldu pişirip yediler Epey büyük bir ziyafet çekildi

'BULDUKLARI NEREDEYSE HER ŞEYİ YİYORLAR'

Hem tuzlu su hem de tatlı su timsah türleri Avustralya'da korunuyor. Hayvanların avlanması 1971'den bu yana federal yasayla yasaklanmış durumda. Bu yasa sonrası timsahların sayısında patlama yaşandı. Yerel yönetime göre, Kuzey Bölgesi şu anda yaklaşık 100 bin timsahın evi. Binlerce farklı timsah ise komşu eyaletler Queensland ve Batı Avustralya'nın kuzeyine dağılmış durumda.

Haberin Devamı

Yaban hayatı uzmanı Kristen Hay, tuzlu su timsahlarının boylarının altı metreye, ağırlıklarının ise bir tona kadar çıkabildiğini anlattı. Hay, tuzlu su timsahlarının 'buldukları neredeyse her şeyi yediğini' belirterek, bölge sakinlerine özellikle sulak alanlarda dikkatli olmaları çağrısı yaptı.