DünyaBarbara Streisand, Obama için para topluyor

Barbara Streisand, Obama için para topluyor

16.09.2008 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Barbara Streisand, Obama için para topluyor

Amerikalı şarkıcı ve Oscar ödüllü sinema oyuncusu Barbara Streisand, 4 Kasım başkanlık seçiminde Demokrat Parti adayı Barack Obama’ya desteği artırmak için yüksek fiyatlı yemek düzenleyecek ve konser verecek.
Associated Press ajansına açıklama yapan 66 yaşındaki şarkıcı, 2 bin 500 dolarlık konser bileti ve kişi başına 28 bin 500 dolarlık yemek davetiyesi olan bir bağış kampanyası düzenlediklerini belirttti.
Streisand, iktidardaki Cumhuriyetçi Parti’den başkan adayı olan John McCain’in Alaska’nın kadın valisi Sarah Palin’i başkan yardımcısı adayı olarak belirlemesinin, Hillary Clinton’un Demokrat Parti başkan adaylığından çekilmesi
nedeniyle Cumhuriyetçi Parti’nin kadınların desteğini alma amacı taşıdığını savundu. Amerikan tarihinin ilk zenci başkan adayı olan Obama’nın resmen aday olduğunu dünyaya ilan ettiği yer olan Colorado eyaletinin başkenti Denver’da Obama’ya desteğini yineleyen Streisand, bazı müzik uzmanlarınca, "vibrato tuzağına ve müziğin basit geleneksel gam tuzaklarına kolay kolay düşmeyen, dünyada en iyi şarkı tekniği olan kişilerden biri" olarak gösteriliyor. Barbara Streisand, 40 yıl önce "Funny Girl" (Komik Kız) filmiyle "en iyi kadın oyuncu" dalında Oscar kazanmıştı.