DünyaAtlasGlobal'e Londra'da yeni havalimanı

AtlasGlobal'e Londra'da yeni havalimanı

01.11.2016 - 13:12 | Son Güncellenme:

Üç yıl önce Birleşik Krallık’tan İstanbul ve Ercan seferlerine Luton havalanından başlayan AtlasGlobal Havayolu, bundan böyle Londra'nın ikinci büyük havalimanı Stansted'den uçacak. Her gün gerçekleşecek seferler için düzenlenen törende kurdele kesildi.

AtlasGlobale Londrada yeni havalimanı

AtlasGlobal Londra’nın kuzeyindeki Stansted Havaalanından ilk uçuşunu törenle başlattı. Şirketin haftanın her günü İstanbul Atatürk Havaalanı üzerinden Ercan’a uçacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Stansted Havaalanında bu amaçla düzenlenen törene KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, AtlasGLobal Birleşik Krallık direktörü Mustafa Ebgü, Stansted Havaalanı Dışişler Genel Müdürü Chris Wiggan ile KKTC Turizm Ataşesi Kadir Doruhan, Atlas Jet Türkiye Satış ve Pazarlama müdürü Egemen Serçe, Stansted AtlasJet İstasyon Müdürü Halil Yıldırım, Tulip Travel’dan Itır Sökmen, Happy Days’den Saffet Başpınarlı, Just Travel’dan Murat ve Meryem Yüksel, Cyprus Premier ve Cyprus Paradise’dan Kemal Kenan, Colchester Travel’dan John Bennet ile çok sayıda davetli katıldı.

Geçtiğimiz yıl Luton’dan 100 bine yakın yolcu taşıyan şirketin Stansted uçuşlarının başlaması nedeniyle kırmızı kurdele alkışlar arasında kesildi.

Haberin Devamı

Stansted Havaalanı Dışişler Genel Müdürü Chris Wiggan, AtlasGLobal’ın uçuşlarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken, KKTC Temsilcisi Zehra Başaran, Kıbrıs Türk toplumu için bu destinasyonun önemine dikkati çekti. Kuzey Kıbrıs’ta 300 binden fazla soydaşının yaşadığını kaydeden Başaran, Britanya’da da 300 binden fazla Kıbrıs kökenli Türkün yaşadığına ve bu uçuşların toplum için büyük önem taşıdığını söyledi.

Essex bölgesinde kurulu ve dört ayrı yerel seyahat acentasına sahip Colchester Travel’in sahibi John Bennett, şirketin Stansted’den uçmaya başlamasından büyük memnunluk duyduklarını dile getirdi. Bennett, "Atlasglobal, İstanbul üzerinden birçok yeni destinasyona yol açıyor. Müşterilerimize yeni destinasyonlar sunmaktan sevinç duyuyoruz" dedi.