DünyaAçılıştaki tartışmalı sahne nedeniyle dünyadan tepki yağıyor! Olimpiyatı boykot çağrısı

Açılıştaki tartışmalı sahne nedeniyle dünyadan tepki yağıyor! Olimpiyatı boykot çağrısı

29.07.2024 - 06:37 | Son Güncellenme:

Paris Olimpiyatları’nın açılışındaki “Son Akşam Yemeği” parodisine öfke büyürken müsabakaları izlememe çağrısı yapıldı. Bir firma da olimpiyat reklamlarını iptal edince organizasyon komitesi özür diledi.

Açılıştaki tartışmalı sahne nedeniyle dünyadan tepki yağıyor Olimpiyatı boykot çağrısı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın açılış töreninin son bölümünde, Leonardo da Vinci’nin İsa Peygamberi anlattığı ünlü tablosu “Son Akşam Yemeği” canlandırıldı. Ancak parodinin LGBT gösterisi olarak sahnelenmesi, tüm dünyada tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları, #boycottOlympics etiketiyle olimpiyatları küresel çapta boykot ederek izlememe çağrısı yaptı. Parodinin dinle alay ettiğini savunanlar, Fransa’nın buna izin vermesini “Utanç” diye tanımladı. X’in (Twitter) sahibi ABD’li milyarder Elon Musk da parodinin Hristiyanlara büyük saygısızlık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘Propaganda yaptılar’

ABD’li teknoloji devi “C Spire” de gösteri karşısında şok olduklarını belirterek olimpiyat reklamlarını durdurduklarını açıkladı. C Spire’dan yapılan açıklamada “Paris Olimpiyatları’nın açılış törenleri sırasında ‘Son Akşam Yemeği’ ile alay edilmesini kabul edemeyiz. Bu nedenle C Spire olarak olimpiyatlardan reklamlarımızı çekiyoruz” denildi. Muhafazakâr siyasetçiler de Fransa’yı propaganda parodisine izin vermekle suçladı. Hristiyan din adamları da  Hristiyanlıkla alay edildiğini söyleyerek tepki gösterdi. Yoğun tepkiler üzerine olimpiyat organizatörleri özür diledi. 

Açılıştaki tartışmalı sahne nedeniyle dünyadan tepki yağıyor Olimpiyatı boykot çağrısı

Olimpiyat açılışında “Son Akşam Yemeği” tablosunun tartışmalı şekilde sahnelenmesine dünyanın her yerinden tepki gösterildi.

Haberin Devamı

Parodi için  suç duyurusu

2024 Paris Olimpiyatları’nın geçtiğimiz cuma akşamı gerçekleşen açılış töreninde “Son Akşam Yemeği” tablosunun tartışmalı sahnelenmesine tepki gösterenler arasında Fransız avukat Fabrice di Vizio da bulunuyor. Fabrice di Vizio yaptığı açıklamada, İsa Peygamber’in havarileriyle yediği son yemeği konu alan tablonun olimpiyat açılışında çarpıtılarak sahnelenmesi nedeniyle bugün suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Avukat, “Dine hakaret edip ifade özgürlüğünden söz etmesinler. Tüm Hristiyanları uğradığımız manevi zarar nedeniyle davacı olmaya davet ediyorum” dedi.