GündemTürkiye'den İsrail'e sert tepki: Soykırımcı Netanyahu'nun sonu Hitler’in sonu gibi olacak

Türkiye'den İsrail'e sert tepki: Soykırımcı Netanyahu'nun sonu Hitler’in sonu gibi olacak

29.07.2024 - 01:06 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'e tepki olarak, "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun sonu da öyle olacak." ifadelerine yer verdi.

Türkiyeden İsraile sert tepki: Soykırımcı Netanyahunun sonu Hitler’in sonu gibi olacak

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Soykırımcı Naziler nasıl hesap verdiyse, Filistinlileri yok etmeye çalışanlar da öyle hesap verecek. Filistinlileri yok edemeyeceksiniz." değerlendirmesi yer aldı. İnsanlığın Filistinlilerin yanında duracağı belirtilen açıklamada, "Soykırımcı Hitler'in sonu nasıl olduysa, soykırımcı Netanyahu'nun sonu da öyle olacak." ifadesine yer verildi.

Haberin Devamı

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan iftira ve hakaret içeren paylaşım yapmıştı.

PEŞ PEŞE TEPKİLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Uluslararası Adalet Divanı önünde soykırım ve savaş suçlarıyla yargılanan, Gazze’de kalıcı ateşkes ve barış yerine çatışmaları bölgeye yaymaya çalışan, insani değerlerin içini boşaltan Netanyahu yönetiminden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ifadeler yok hükmündedir. Köklü geleneği olan demokratik bir hukuk devleti olarak; mazlum Filistin halkını, hangi dinden olursa olsun herkes için adaleti, bölgesel istikrarı ve küresel barışı savunmaya devam edeceğiz. İnsanlık er geç kazanacak. Günümüzün Hitlerleri ve Nazi zihniyetlilerinin sonu ise tarihte yaşanandan farklı olmayacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan mazlum insanların yanında olduğu sürece bu katiller çıldırmaya devam edecektir. Hadsiz ve küstah açıklamalarıyla hakkı ve mazlumları savunan sesimizi bastıracaklarını zannediyorlar. Ancak Recep Tayyip ERDOĞAN ve yol arkadaşları her zaman mazlumun yanında olacaktır. Netanyahu ve kabinesinin üyeleri bütün soykırımcılar gibi tarihin çöplüklerinde kendilerini bulacaktır.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Hastaneleri, sivil kampları, camileri, evleri ve okulları bombalayıp binlerce Filistinli kardeşimizi Şehit eden soykırımcı israil devletinin, hadsiz dışişleri bakanını şiddetle kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Filistinli kardeşlerimizin kolu kanadı, haykıran sesi olmuştur. Tüm dünyanın gözleri önünde, annesine, babasına korkuyla sarılan o masum çocuklara bomba yağdıranlar, tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.

Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: İşgalci devlet İsrail’in Dışişleri Bakanı Katz’in hadsiz ve ahlaksız açıklamasını en ağır şekilde kınıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dünya mazlumlarının hür ve gür sesidir. Hakikati savunma mücadelemizin sarsılmaz iradesidir. Bu coğrafyayı kana bulamanızın karşısında duracağız. Siz, bir avuç katil ve soykırımcısınız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan her daim mazlumun yanında, zalimin dimdik karşısındadır. Türkiye, insanlığın, adaletin, vicdanın, merhametin yıkılmaz kalesidir. Görünen o ki, soykırımcı İsrail yönetimi telaşa düşmüş. Ne yapsalar boş, ne deseler beyhude! İşledikleri suçların hesabını tarih ve insanlık önünde er ya da geç muhakkak verecekler.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: Uluslararası hukuk tarafından vahşetleri tescillenen; ellerini bebek, çocuk, kadın ayırt etmeksizin kana bulamış işgalci İsrail’in Dışişleri Bakanı Katz’ı kınıyor ve uyarıyorum. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan; mazlum coğrafyaların ümidi, dünyadaki sessiz bırakılmışların sesidir. Bizi ve Sn. Cumhurbaşkanımızı; zulmünüzü alkışlayan, döktüğünüz kana sessiz kalan devletlerden sanmayın! Döktüğünüz kanda boğulacaksınız ve Türkiye her zaman karşınızda olacak. Haddinizi bilin.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında haddini aşan sözler sarf eden o aşağılık mahluk ve onun gibileri bilmelidir ki: Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hakikati haykırmaya, Filistin’in ve tüm mazlumların yanında olmaya devam edecektir! Hadsizlere ve işgalcilere de gereken cevabı her daim verecektir. Bunu değiştirmeye sizin gibi ahlaksızların ve soykırımcıların gücü yetmeyecektir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan mazlumun gür sesidir. Yapılan hadsiz açıklamaların hiçbiri bu haklı ve güçlü sesi bastıramayacaktır. Ellerinde bebek kanı olan işgalci İsrail Hükümetinin Dışişleri Bakanının kendini bilmez sözleri ise yok hükmündedir.

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Mazlum ve mağdurların yanında, Zalimlerin karşısında duran, Her zaman hakkı ve adaleti savunan, Tehditlere asla boyun eğmeyen liderdir

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: İsrail Dışişleri Bakanı Katz, insanlık değerlerini ve barışı savunan Cumhurbaşkanımıza yönelik kullandığı ifadelerle haddini aştığı gibi tam bir Nazi olduğunu ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımıza dönük bu saldırılar, insanlık değerlerine, vicdanına ve haysiyetine düşman olanların saldırılarıdır. İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Hitler’in Dışişleri Bakanı Ribbentrop’u örnek aldığı görülüyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Hadsiz Bakan, Davos tokadının acısını unutmamış. Çocuk katili İsrail’in insanlık suçu işleyen yöneticilerini dünya affetmeyecek ve unutmayacak. Mazlumların ahında boğulacaklar. Dünya lideri, Türkiye’nin gururu Sayın Cumhurbaşkanımıza dil uzatmaya çalışan densiz çocuk katillerine ancak acıyarak bakıyoruz. Tarihin sayfalarına eli kanlı bir devlet ve millet olarak geçmeyi başardınız.