CumartesiTürk tekneleri dünyaya açıldı...

Türk tekneleri dünyaya açıldı...

16.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda önemli uluslararası başarılara imza atan yerli tekne ve yat üreticileri, dış pazarlardaki performanslarını sürdürülebilir kılabilmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Türk tekneleri dünyaya açıldı...

Türkiye, yat ve tekne yapımında özellikle son 15 yıldır dünya çapında başarılara imza atıyor. Geçtiğimiz günlerde sektörün durumuyla ilgili görüştüğüm Mercan Yatçılık Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akduman, yirmiden fazla ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyince dikkatimi çekti. Firmalarının özellikle dalış ve deniz paraşütü alanında dünyanın önde gelen imalatçılarından olduğunu belirten Hüseyin Akduman, her yıl yüzde 4 büyüdüklerini vurguladı. Geçtiğimiz üç yıl içinde İspanya, Fas, Fransa, Tunus, Lübnan, Japonya ve Rusya başta olmak üzere birçok ülkeye 50 tekne sattıklarını ifade eden sektörün deneyimli ismi, yetişmiş eleman bulmakta zorlandıklarını vurguluyor. Ülkemizde tekne ve yat imalatına yönelik eğitim verilmesi halinde dünya çapında söz sahibi olabileceğimizi söylüyor. Akduman, denizci bir toplum olmamız için orta ve uzun vadeli ciddi çalışmalar yapılması gerektiğini savunan kişilerden. 2015 verilerine göre ülkemizdeki kayıtlı tekne sayısının askeri ve sivil deniz taşıtları dahil 90 bin olduğunu ifade eden Hüseyin Akduman, çarpıcı bir örnek verdi. Edindiğim bilgiye göre İsviçre’nin sadece Alp Dağları sınırları içinde kalan bölgesindeki tekne sayısı 99 bin. Ülke geneli esas alındığında bu sayı daha da artıyor. Firma bilgilerine gelecek olursak… 1988 yılında kurulan Mercan Yatçılık, İzmir Sasalı’daki 3 bin metrekarelik tesisinde gezi, yolcu, balıkçı, dalış ve özel kullanım amaçlı tekne imalatı yapıyor. Şirketin hedefi gelecek yıllarda lüks tekne pazarında söz sahibi olmak ve uluslararası satış paylarını artırmak. Bilgi edinmek isteyenler (0232) 3273679 no’lu telefondan ulaşabilirler.

Haberin Devamı

Türk tekneleri dünyaya açıldı...

Yarış

Küresel heyecan

Dünyanın önde gelen markalarından Volvo, ürettiği prestijli araçlar, iş makinaları ve kamyonların yanı sıra “Volvo Ocean Race” ile denizciliğe de önemli katkılar yapıyor. Önümüzdeki hafta o heyecana tanık olmak için İsveç’e gideceğim. Temsa İş Makinaları’nın ev sahipliğinde Ünite İletişim tarafından organize edilecek programa ilişkin ayrıntıları dönüşümde yazacağım. “Volvo Ocean Race” için geri sayım yapan tüm denizcilerin pruvası neta, rüzgar kolayına olsun...

Türk tekneleri dünyaya açıldı...

Lezzet

Balık sağlık demektir

İzmir’in doğal cenneti Karaburun bu dönemde kefal, barbun, saragoz ve melanur cennetidir. Elbette o tertemiz sulardan gelen başka türler de sofralarımıza lezzet katar. Bodrum Koyu’nda Ergin’in Yeri, denize sıfır ve yöreye has lezzetleriyle ünlü. Orada keyifli sofralar kurmak isteyenler (0232) 7313078 iletişim numarasından ulaşabilirler. Başkent’e yolunuz düşerse, ülkemizde balık konusunda otorite olan değerli dostum Süreyya Üzmez’in tavsiyelerini dikkate almanızı öneririm. Trilye’ye uğrayın. Lezzetlerinden memnun kalacaksınız. Rezervasyon için (0312) 4471200.

Haberin Devamı

Türk tekneleri dünyaya açıldı...

BAŞSAĞLIĞI

Sayın Erdoğan Demirören’in hepimizi derinden üzen vefatı nedeniyle Sayın Tülin Demirören, Sayın Meltem Demirören Oktay, Sayın Yıldırım Demirören ve Sayın Tayfun Demirören başta olmak üzere ailesinin tüm fertlerine başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Sayın Erdoğan Demirören’in hatırasının maviliklerde de yaşatılması ve her yıl anısına uluslararası yelken yarışı düzenlenmesi en büyük dileğimdir. Ruhu şad olsun.

Türk tekneleri dünyaya açıldı...