CumartesiMojito yine favori

Mojito yine favori

08.07.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

İstanbul'un ünlü yeme-içme ve eğlence mekanlarında en çok tercih edilen kokteyl bu yaz da Mojito olacak gibi görünüyor

Mojito yine favori

Maçka'daki Cahide Sayfiye'nin barmeni Serkan Koca, piyasada yapılan Mojito'lardan daha farklı çeşitleri olduğunu söylüyor ve müşterilerin de bu elmalı, yeşil erikli, frambuazlı ve böğürtlenli Mojito'lara bayıldığını anlatıyor. Ortaköy Anjelique'de de durum benzer. Ancak Anjelique müşterileri Apple Martini ve frozen votka-karadutu da sıkça istiyormuş. Beyoğlu'nda Balans'ın en üst katında açılan Blanco Teras da Mojito'yu bu yazın en çok içilen kokteyli olarak tanımlıyor. Kavun, çilek gibi farklı tatlardaki frozen Margaritaları ise daha çok kadınlar tüketiyor.Mojito, Club Crystal'da da çok satılıyor. Her hafta ayrı bir tatta frozen Margarita servisi yapılan ve karadutlu çeşidi sıkça tercih edilen mekanın çilek, frambuaz, kiraz ve karaduttan oluşan Berry isimli özel karışımı da hayli iddialı bir kokteyl. Kayısı ağaçlarıyla dolu bahçesine çıkan Cezayir'de de Mohito satışları başı çekiyor. Tercih edilen ikinci kalem ise kavunlu frozen Margarita. Yazın gelmesiyle birlikte votka-enerji içeceği karışımlarının azaldığının altını çizen barmenler, ferahlık veren Mojito'nun bu yılın da içkisi olduğu konusunda hemfikir. Meyve açısından çok bereketli olan yaz aylarından nasibini içkiler de alıyor. Kış aylarında pek çok kişinin içini ısıtmak ve zinde kalmak için tercih ettiği enerji içecekli karışımlar yerini hafif kokteyllere bırakıyor. Ünlü mekanların barmenleri kavun, çilek ve şeftali ağırlıklı frozen'lara talebin arttığını belirtiyor ve hemen ekliyor: Bu yaz da Mojito içilecek! "Şampanyalı kokteyller çok tercih ediliyor" Votka, tekila ve Bacardi'yle çilekli, kavunlu, meyveli çok özel kokteyller yapıyoruz. Çilekli ve limonlu Margarita, şeftali Daiquiri'miz çok satılıyor. Şampanyalı kokteyller de çok tercih ediliyor. Ama en çok Mojito ve Caipirinha içiliyor. Mojito bu yazın da içkisi diyebiliriz. "Nufizz ve Papaya Martini" Nufizz adlı kokteylimiz çok tercih ediliyor. Zencefil ve frambuazlı limonata, Bombay cin ve soda ile yapıyoruz. Bir de Papaya Martinimiz çok beğeniliyor. Mojito da hâlâ çok satılıyor ama bizim Mojitomuz biraz farklı. Nanesini önceden değişik bir karışımla karıştırıyoruz. Bacardi ve Sprite ekliyoruz, daha tatlı oluyor. Bir Küba içkisi olan Mojito'yu yapmak için gereken malzemeler: Rom, kahverengi şeker, limon suyu, nane yaprağı, yeşil limon ve soda.Yapılışı: Bir tutam nane yaprağı ve sekiz parçaya ayrılmış yeşil limon kadehin içine atılır. Üzerine dört çay kaşığı kahverengi şeker konur ve tahta bir havan tokmağıyla ezilir. Bardağın tamamına kırılmış buz, üzerine de rom eklenir. Kokteyl bardağı bir limon dilimi ile süslenir. Mojito nasıl yapılır?