18.10.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:
Bedriye Renda Medina ve Lale Apa 222 yemek tarifinden oluşan bir yemek kitabı hazırladılar: "Remix". Paralel Yayıncılık'tan çıkan kitabın yazarlarından Medina "İkimiz de evlerimizde farklı tatlar oluşturmayı ve değişik sunumlar yapmayı severiz. Ortak olduğumuz iş yerinde bir gün konuşurken bu birikimleri kolay okunur, pratik, şık bir kitaba dönüştürsek mi dedik ve çalışmaya başladık" diyor.
Medina kitabın adının öyküsünü ise şöyle anlatıyor: "Alıştığımız, damak tadımıza uygun malzemelere farklı lezzetler ve görüntüler kattık ve bunu da 'Remix' olarak tanımladık." Yazara göre, kitapta 222 yemek tarifi olması da tamamen tesadüfi.
Tarifler geleneksel Türk mutfağı ya da sadece egzotik mutfaklar olarak sınırlandırılmamış. Çorbalardan tatlılara, soslardan suşilere kadar pek çok çeşitler var. Tarifler arasından fıstıklı buğday salatası, limonlu çilav, nane pestolu incecik kabaklar, kaparili levrek, soyalı küçük bohça börekler, esmer şekerli somon, patlıcanlı tavuk sarma, espressolu dondurma, limonlu parfe gibi birçok ilginç örnek verilebilir. Ayrıca şarap önerilerine ayrılmış özel bir bölüm de var.
Malzemesi