Cumartesiİkitelli'de Nişantaşı havası

İkitelli'de Nişantaşı havası

16.12.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Atölye Restaurant&Cafe, mönüsü ve dekorasyonuyla Etiler ve Nişantaşı'nı aratmıyor

İkitellide Nişantaşı havası

Atölye, İstanbul'un sanayi bölgelerinden İkitelli'deki bir restoran-kafe. Fabrikaların ve işyerlerinin ağırlıkta olduğu bir semtte yöneticiler ve işadamlarından oluşan bir müşteri kitlesi var. Dekorasyonuyla da Etiler, Bebek veya Nişantaşı'nın lüks ve modern mekanlarını hiç aratmıyor. Üstelik makul fiyatlarıyla dikkat çekiyor. İşletmecilerinin, "İkitelli'de sağlıklı ve kaliteli bir restoranın olmadığı" fikrinden doğan Atölye, otel yöneticisi Yiğit Olcay ile catering şirketi sahibi Sermet Severöz'ün ortak projesi. Organize sanayi bölgesinin göbeğinde bu kalitede bir restoran açmayı "büyük bir çılgınlık" olarak nitelendiren Severöz, "Buraya gelmekte hiç avantaj görmedim, hatta risk gördüm" diyor. Bir yandan 2007'nin ilk aylarında Beyoğlu'nda ikinci şubelerini açmayı planlıyor. Mekan saat 12.00'den 22.00'ye kadar açık. En kalabalık olduğu zaman öğle saatleri. Ağırlıklı olarak Türk mutfağına özgü yemekler var. Ama uluslararası mutfaktan farklı yemekleri tatmanız da mümkün. Yani kuru fasulye, tas kebabı, İzmir köfte de var, rokfor peynirli bonfile, havuç soslu levrek fileto ve spagetti de. Severöz'ün Datça sevdası mönüye de yansımış durumda. Naneli, lorlu Datça usulü börek ve Datça otlarından yapılan çay bunun bir göstergesi. Mönüde sadece Atölye'ye özel ve gurme yemekleri olduğunu söylüyor Severöz: "Maydanoz çorbası ve buğday üzerine fesleğen soslu piliç butunu sadece burada yiyebilirsiniz. Cheesecake'imizi de mutlaka tatmanız gerekir." Müşterileri arasında oyuncu Cem Davran, gazeteci Şenay Düdek, organizatör Ilgın Bayazıt'ın bulunduğu mekan için "Burası bir sosyalleşme ortamına dönüştü" diyor Severöz. Datça kokan mönü Atölye, iç mimar Gözde Dalokay ve mimar Kerem Özmen tarafından dekore edilmiş. Genel olarak New York tarzı hakim. Sanayi tipi havalandırmalar ve ham beton sütunlar bu tarzı yansıtan temel detaylar. Ayrıca restoranın bir duvarı boylu boyunca İkitelli'deki atölye ve fabrikaların resimleriyle süslenmiş. Müzikleri Etiler ve Park Şamdan'ın DJ'i Levent yapıyor. İnsanların iş stresini hafifletecek İtalyan müziğine ağırlık veriliyor. New York stili hakim