CumartesiHem Boğaz hem mahalle havası

Hem Boğaz hem mahalle havası

28.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Arnavutköy’ün yenilerinden Whisper Kitchen&Bar’da Boğaz manzarasına karşı yemek yiyebiliyor, dilerseniz de bahçesinde Arnavutköy’ün mahalle havasını yaşayabiliyorsunuz

Hem Boğaz hem mahalle havası

Arnavutköy’ün yeni yüzlerinden biri Whisper Kitchen&Bar. Pazartesi günleri kapalı olan mekan cuma-cumartesi geceleri 02.30’a diğer günler 01.30’a kadar hizmet veriyor. Mekanın ortağı ve işletmecisi olarak karşımıza çıkan isim Figen Erenel. Erenel “Buradaki birkaç yerle beraber Arnavutköy’e farklı konseptler getirdik. Balıkçı restoranlarının bulunduğu mahalle konseptini yıktık” diyor: “Hem deniz kenarı hem de şık bir bahçesi olması çok sevildi. Arnavutköy’de yeni bir soluk oldu. Müşterilerimiz sayesinde kısa bir sürede çok popüler hale geldik.”

Haberin Devamı

Erenel, Arnavutköy’de art arda açılan yeni mekanlarla ilgili olarak “Bizim olmamız balık restoranlarına, onların olması bizlere yaradı. Çok güzel bir cadde oldu” diyor.

Mutfaklarında “modern brasserie” konseptinin hakim olduğunu söylüyor: “Bar menüsünde atıştırmalıklara çokça yer verdik. Başlangıçlar, sandviçler, salata ve makarnalarla ana yemekler sunuyoruz. Altı çeşit ev yapımı tatlımız var.”

“En çok istediğim müdavim müşteri yaratmaktı”

Atıştırmalıklardan martini bardağında sunulan bezelye martiniyi öneriyor. Mini mücver ve keçi peynirli pancar salatasının çok sevildiğini söylüyor. Ana yemeklerden ızgara deniz levreği, çıtır ördek veya dana madalyonu tavsiye ediyor. Tatlı olarak ise tahinli profiterolü öneriyor. Hafta sonları kahvaltı menüsü de sunmaya başlıyorlar. Atıştırmalıklar 12-45, ana yemekler 45-62 lira arasında.

Haberin Devamı

“Müşteri memnuniyetini göz önüne alarak bir yer yaratmaya çalıştık. Yemeklerden ambiyansa, dekorasyona kadar her şeye çok önem verdik” diyor Erenel. “Kaliteli hizmet ve iyi servis anlayışı yanında akşam yemeğinde örtülü masaların, keten peçetelerin oluşu; yemeğe güzel taze çiçeklerin mis gibi kokuları ve güzel bir müziğin eşlik etmesi başta olması gereken güzellikler” diye anlatıyor. Ardından sözlerini şöyle sürdürüyor: “En çok istediğim şey müdavim müşteri yaratmaktı. Haftada iki-üç gün gelen misafirlerimiz var. Bunun için çok mutluyum. Güzel yemeklerle barı birleştirmek, sonrasında müzikle mekanın bardan kulübe dönüşmesi, farklı saatlerde farklı müziklerin birleşmesi çok güzel oldu.”

Mekanda 25 yaş ve üzeri müşteri ağırlıktaymış. Happy hour saatlerinde bahçede gençlerin daha ağırlıkta olduğunu anlatıyor. Boğaz manzarası eşliğinde daha şık bir şekilde yemek yemeyi tercih edenler de bahçede daha rahat ve samimi bir ortamda caddenin kalabalığını beraber yaşamak isteyenler de oluyormuş. Mekanda akşam yemekle beraber bar kısmı hizmet veriyor, 23.30’da da müziğin sesini yükselterek daha canlı bir ortama dönüşüyor. Mekanın sürekli DJ’i Gökhan Karabıyık da her akşam 17.00 itibariyle performans sergiliyor. 23.00’ten sonra ise daha vocal house tarzda, yabancı müzik çalınıyor.

Haberin Devamı

Kokteyller başrolde

Mekanda rakıdan biraya, şarap ve viskiye birçok içki seçeneği var. Ağırlıklı olarak ise kokteyller tercih ediliyormuş. 13 adet imza kokteyli sunuyor mekan. En çok tercih edilenler adaçayında bekletilen cin ve mürver çiçeği likörü içeren green gin, likör bazlı vanilla sky ve aparativo’ymuş. Kokteyller 35-40, imza kokteylleri ise 40 lira.

KEŞFETYENİ
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'

Cadde | 29.04.2025 - 07:27

Şarkıcı Bayhan Gürhan trafik kazasında hayatını kaybeden babası Sabahattin Gürhan ile ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, 'Ateş düştüğü yeri yakar' dedi.

Yazarlar