Cumartesi“Cihangir’in meyhane açığını kapattık”

“Cihangir’in meyhane açığını kapattık”

20.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Cihangir’de çarpıcı manzarasıyla dikkat çeken Demeti’nin sahipleri iki eski dost. Biri Kaş’taki balık restoranını diğeri ise Manhattan’daki barını bırakıp buraya gelmiş

“Cihangir’in meyhane açığını kapattık”

Cihangir’de açılan Demeti isimli meyhanenin sahipleri Demet Kalabak ile Osman Arıormak  iki eski dost. İkisi de işletmecilik konusunda deneyimliler. Hatta Demet Kalabak’ın halihazırda Antalya’nın Kaş ilçesinde Bahçe Balık isimli bir balık restoranı bulunuyor. Turizmci Osman Arıormak ise Manhattan’da işlettiği barı devredip Türkiye’ye temelli dönüş yapmış. “Demet bu işi beraber yapmak isteyip istemeyeceğimi sordu. Ben de 10 yılı aşkın bir süredir Amerika’daydım, haliyle epey sıkılmış ve buraları çok özlemiştim. Atladım geldim” diyor.
Cihangir’i seçmelerinin özel bir nedeni yok. Demet Kalabak kasım ayında semti gezerken tesadüfen burayı görmüş, manzarası nedeniyle de hemen kiralamış. 

“İsmimiz yüzünden ‘Yunan özentisi’ olduk”
İki ay gibi kısa bir sürede baştan aşağı değişen mekanın iç dekorasyonunu da ikili yapmış. Kalabak “Bizim amacımız insanlara kendilerini evlerindeymiş gibi hissettirebilmekti. Kasılmadan, rahat rahat arkadaşlarıyla sohbet edebilecekleri bir yer yaratmaktı. Hem Cihangir’de doğru düzgün bir meyhane de yokmuş. Bu eksiği de tamamlamış olduk” diyor.
Meyhanenin isminin Demeti olması çevrede haklarında “Yunan özentisi” olduklarına dair dedikodular çıkmasına neden olmuş. Bunu komik bulan Osman Arıormak  “Demeti, Demet’in elektronik posta adresinden türettiğimiz bir isim. Arkadaş arasında onu hep böyle çağırırız. Meyhane için isim ararken de aklımıza geldi. Bence çok güzel oldu” diyor. Toplamda 50 kişinin ağırlanabildiği restoran pazar günleri hariç 14.00-01.00 saatlerinde hizmet veriyor. Kısa sürede birçok müdavimi olan Demeti’ye hafta sonu gelmek isteyenlerin rezervasyon yaptırmaları şart. Özellikle balkon kısmında oturmak için hafta başından aramak gerekiyor.
Cihangir’in yeni meyhanesinin aralarında mevsim sebzelerinden yapılan günlük zeytinyağlı yemeklerin de bulunduğu geniş bir meze büfesi var. Demeti’ye gelmek isteyenlere hangi yemekleri önerirsiniz dediğimiz de ise ikilinin cevabı “Balıklarımızı halden bizzat alıyoruz. Mezelerimiz de günlük yapılıyor. Ayrıca Arnavutciğerimizi tatmalarını öneririz çünkü müşterilerimizden çok övgü alıyoruz” oluyor. 

“Cihangir’in meyhane açığını kapattık”