Cadde Ünlülerden 15 Temmuz çıkarması

Ünlülerden 15 Temmuz çıkarması

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ünlü isimler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nda tek yürek olarak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı

Ünlülerden 15 Temmuz çıkarması

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Buluşması’nda önceki gün 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde buluşan ünlü isimler, halkla beraber sloganlar atarak, destek verdi. Orhan Gencebay - Sevim Emre, Polat Yağcı, Reyhan Karaca, Aslı Hünel - Savaş Fatih Yurtsever, Metin Şentürk, Saruhan Hünel, Ferman Toprak, Davut Güloğlu, Reyhan Karaca, Nur Yerlitaş, Bülent Serttaş, Şenol İpek ve Yusuf Güney ilk olarak Gayrettepe Dedeman Otel’de bir araya geldi. Daha sonra servis araçlarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne geçen isimler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledi. Otelde Milliyet Gazetesi’ne açıklamada bulunan ünlü isimler, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Haberin Devamı

‘Şerefli bir gündeyiz’

İlk olarak sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Orhan Gencebay, “15 Temmuz, varoluş günlerimizden bir tanesi. Evelallah yüzümüzün akıyla bugünden çıktık. Şehitlerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Gazilerimize Allah selamet versin, onları çok seviyoruz. Bugün çok şerefli, onurlu bir gündeyiz” dedi.

‘Bir olalım, güçlü olalım’

Polat Yağcı: 15 Temmuz bizim için ayrı bir önem taşıyor. 251 şehit ve 2 bin 500’ün üzerinde gazimiz var. Bu ülke, bu vatan için gözünü kırpmadan milletimiz can verdi. Bugün yan yana, omuz omuza durma günüdür. Birçok ünlü isim ilk günden beri hep bizlere destek verdi. Ancak bugün mitinge biraz geç karar verildiği için bazı sanatçı dostlarımız aramızda olamadı.

Haberin Devamı

Yusuf Güney: Allah’ım bize bir daha böyle kanlı bir hain gece yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletçe zor günler geçirdik. Hala o günkü olayları üzerimizde hissediyoruz.

Aslı Hünel: 15 Temmuz 2016’da canlarını seve seve veren şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun. Mekanları cennet olsun. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bugün burada olarak onları unutmadığımızı göstermemiz gerekiyordu. Şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız.

Metin Şentürk: Vatanımızın, milletimizin, bayrağımızın bütününe el uzatan herkesin elleri kırılacak. Sonsuza kadar azap ve ızdırap içinde yaşayacaklar. Bizler bu ihaneti unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Saruhan Hünel: Kalkışma gecesinden sonra 15 Temmuz bizler için bir milat oldu. Bu yolda bizimle birlikte yürüyen herkesten Allah razı olsun. İnşallah güzel ülkemiz bir daha böyle bir olayla karşılaşmaz. Hep bir olalım, güçlü olalım.

Reyhan Karaca: FETÖ terör örgütüne millet olarak boyun eğmedik. Allah şehit ailelerine sabır versin. Her yıl aynı acıyı yaşıyoruz. Demokrasi için verilen bu savaşı Türk milleti kazandı. Gelecek nesillere de bu darbe girişiminin nedenleri ve sonuçlarını anlatmamız gerekiyor. Türk milleti olarak vatanımızı tek yürek korumaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Ferman Toprak: Yaşadığımız hain darbe girişiminde şehit olanlarımıza rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık diliyorum. Mutlu ve gururlu bir günümüz bugün. Türk milletinin ve vatanımızın gücünü tüm dünyaya gösterdik. Onurlu ve şerefli duruşumuzu herkes anladı ve gördü.

Bülent Serttaş: Dış güçleri sevindirecek bir durum bırakmadığımız için sevinçliyiz, Allah’ımıza bin şükür. Bu vatan ve bayrak sevgisi olduğu sürece, hiç kimse bir santim toprağımıza bile göz dikemez.

Ünlülerden 15 Temmuz çıkarması