10.02.2014 - 20:54 | Son Güncellenme:
YAZI DİZİSİ - 1
Minik kalplerin vitrinleri süslediği, çoğumuzun kutlamaya hazırlandığı Sevgililer Günü için bence en güzeli mutfağa girip, en sevdiğimize, en özel tariflerimizi hazırlamak. Sevgi emek ister, yemek de öğle...
Sevgiyle hazırlanan yemeğin tadına doyulmayacağına da garanti veririm. Çikolatalı tariflerle gönülleri fethedebilirsiniz.
NARLI AŞK
Malzemeler (6 kişilik)
n 1 adet kakaolu pandispanya
Krema için
n 3 su bardağı süt
n 1 çay bardağı krema
n 6 çorba kaşığı toz şeker
n 3 çorba kaşığı mısır nişastası
n 1.5 çorba kaşığı un
n 2 çorba kaşığı tereyağı
n 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için
n 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
n 1 adet ayıklanmış nar
Hazırlanışı: Kremayı hazırlamak için; süt, toz şeker, un ve nişastayı karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı, krema ve vanilyayı ekleyip çırpın. Pandispanyanın üzerine kremayı boşaltın. Buzdolabında pastayı soğutun. Kalıpla pandispanyayı dilimleyin. Üzerine rendelenmiş çikolata ve nar serperek servis edin.
BADEMLi&ÇiKOLATALI TOP
Malzemeler (6 kişilik)
n 4.5 su bardağı süt
n Yarım su bardağı un
n Yarım su bardağı irmik
n 4 çorba kaşığı kakao
n 7 çorba kaşığı toz şeker
n 1 su bardağından 1 parmak eksik tereyağı
Üzeri için
n 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
n Yarım su bardağı soyulmuş badem
n 1 adet limon kabuğu rendesi
Hazırlanışı: Un ve irmiği pembeleşene kadar kavurun. Karıştırarak sütü ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Tereyağı, kakao ve toz şekeri ekleyip bir taşım kaynatın. Karışımı el mikseri ile 10 dakika boyunca çırpın. Arada sırada karıştırarak soğutun. Elinizi ıslatarak karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlayın. Topları servis tabağına yerleştirin. Üzerine erimiş çikolata, badem ve limon kabuğu rendesi serperek servis yapın.
Erimiş çikolatanın hazırlanışı: Yarısına kadar su dolu bir tencereye,
ısıya dayanıklı bir kap koyarak çikolatayı boşaltın. Kısık ateşte çikolata eriyene kadar ısıtın.
BAHARATLI&FISTIKLI ÇiKOLATA TARTI
Malzemeler (6 kişilik)
Tart hamuru için
n 1 su bardağı un
n 8 çorba kaşığı tereyağı
n 2 çorba kaşığı kakao
n 2 çorba kaşığı ceviz içi
n 2 çorba kaşığı toz şeker
n 1 adet yumurta sarısı
n 1 çay kaşığı zencefil
n Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için
n Antep fıstığı
Çikolatalı krema için
n 1 su bardağı krema
n 5 çorba kaşığı süt
n 1 su bardağı rendelenmiş çikolata
n 1 çorba kaşığı tereyağı
4 Tüm malzemeyi tencereye koyun ve kısık ateşte çikolata iyice eriyene kadar ısıtın.
Hazırlanışı: Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve tüm hamur malzemelerini yoğurun. Hamuru strece sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak açın ve yağlanmış tart kalıplarına, kestiğiniz hamuru yerleştirin. Hamuru kabarmaması için çatalla delin ve 170 derecede 25-30 dakika pişirin. Tartlar soğuyunca kalıptan çıkartın. Üzerine çikolatalı kremayı paylaştırın. Fıstık serpin ve servis edin.
ÇiKOLATA KREMLi KURABiYE
Malzemeler (6 kişilik)
Hamuru için
n 1 su bardağından iki parmak eksik tereyağı
n 3 su bardağı un
n Yarım çay bardağı kakao
n 2.5 çay bardağı pudra şekeri
n 1 tatlı kaşığı vanilya
n Bir fiske tuz
Şeker kreması için
n 1 çay bardağı erimiş çikolata üzerine
n Kırılmış akide şekeri - üzerine
n 1 su bardağı pudra şekeri
n 4 çorba kaşığı su
4 Suyu bir kaseye koyun ve üzerine azar azar pudra şekerini ekleyerek sürekli karıştırın ve krema kıvamına getirin.
Çikolata kremi için
n 1 su bardağı krema
n 200 gr. çikolata
4 Kremayı kaynamayacak şekilde ısıtın. çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
Hazırlanışı: Vanilya, pudra şekeri ve tereyağını krema kıvamını alıncaya kadar karıştırın. Kalan tüm malzemeyi ekleyin ve hamurunuzu yoğurun.
Unlanmış tezgahta hamuru yarım parmak kalınlığında açın ve kalıpla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 170 derecede 15 dakika pişirin, arasına çikolata kremi sürün.
Üzerine erimiş çikolata ve şeker kremasıyla dekor yapın. Akide şekerini mutfak robotunda öğütün ve kurabiyelere serpin. Üst dekor donunca servis yapın.