CaddeSefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı! 'Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür'

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı! 'Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür'

17.09.2024 - 11:38 | Son Güncellenme:

'Bilmem mi?' (2021) şarkısıyla şöhreti yakalayan, gerçek ismi Seyfullah Sağır olan Sefo, aynı yıl 'Bonita' parçasında düet yaptığı Reynmen'le küslüğünün nedenini anlattı. Ünlü rapçi, Reynmen'in gönderdiği mesaja cevap vermeme nedenini de ilk kez paylaştı.

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür

Müzik dünyasında son dönemin en popüler isimlerinden Sefo, YouTube'da yayınlanan 'Ebo Show' programına katıldı. 26 yaşındaki rapçi, 'Reynmen' sahne adıyla tanınan meslektaşı Yusuf Aktaş ile aralarının neden bozulduğuna dair çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"İSTESEM ŞARKIYI KALDIRIRIM"

2011'de çıkan ve dijital mecrada 150 milyonu geçen Bonita'da düet yapan ikiliden Sefo, "Şarkıdaki ortaklık bir tarafın mutsuzluğuyla sonuçlandı" yorumuna, "Ben mutsuz değilim. Mutsuz olsam şarkıyı kaldırım, şarkıyı kaldırma yetkisi bende" karşılığını verdi.

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür

"PARAYI SORDUM, FARKLI BİR ŞEY HİSSETTİM"

Sefo, "Arkadaşlığınız neden bitti?" sorusu üzerine, Reynmen'in şirketinden çıkardıkları ve herhangi bir belgeye imza atma gereği duymadıkları şarkı sonrası yaşananları anlattı: Ben hiç anlamadım. Gerçekten seviyordum ve dost gibi hissediyordum. Ondan da öyle bir elektrik alıyordum. Bu yüzden aramızda para mevzusu konuşulmadı; o sormadı, ben sormadım. Ben sordum, böyle farklı bir şey hissettim, ondan sonra bir daha hiç konuşmadık.

Haberin Devamı

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür

"BORCU OLAN BORCUNU ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR"

Mesela ev sahibi kiracıyı mı arar, 'Paramı ver' diye? Borcu olan borcunu ödemez mi? Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür. Yani borçlu olunan taraf istemez parayı. O da sanatçı, ben de sanatçıyım. Doğal olarak gidip ona para sormuyorum. Arada menajerler var, onlar konuşuyor. Sonra da takipten çıkma vs. iyice büyüdü, davaya gitti olay. İstesem şarkıyı kaldırabilirim. Avukat bana 'Şarkıyı kaldıralım mı?' diye soruyor. İnsanlar bunu dinliyor ve seviyor, 'Hayır, kalsın' diyorum. Böyle bir şey konuşulsun da istemiyorum.

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür

"MESAJINA CEVAP VERSEM KAVGA EDECEĞİZ"

Reynmen'in kendisinden yeni bir şarkı istediğini belirten ünlü rapçi, "10 ay olmuş ödeme alamamışım. Para olarak sıkışık değil biliyorum. İkimizin de konseri var; o yolunda, ben yolundayım. 'Ben sana para sormayayım da, sen bana ödemesini yap' diye bekliyorum. 10 aydır para alamamışsın, 'Kanka yeni şarkı var mı?' diye bir mesaj geliyor" ifadelerini kullandı.

O paraya ihtiyacım yok ama aramızda bir mevzu var. Şarkı benim, sözlerini ben yazmışım, aranjeyi ben yapmışım, klibini ben çekmişim, tüm parasını ben vermişim. Onun şirketi daha mantıklıydı, 'Kanka senden olsun' dedim ve parçayı onun şirketinden çıkardık. Hiçbir şey imzalamadık. Şarkı çıktı, 3-5 ay sonra birkaç ödeme aldım. Ondan sonra aramızda bir soğukluk oldu ve sonra da o mesajı attı. 7-8 aydır para alamıyorum, bana yeni şarkı soruyor. 'Bu mesaja cevap vermeyeyim' dedim. Çünkü cevap versem kavga edeceğiz. Ondan sonra da hiç konuşmadık.

Sefo-Reynmen küslüğünün nedeni ortaya çıktı Borcu olan borcunu ödemekle yükümlüdür