27.09.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:
Eşe dosta, gidilecek farklı mekanlar olup olmadığını soruyorum. Didem adlı hostes bir arkadaşım Haliçde bir yer önerdi. Galiba üç kez gittiğim, sonra da gazetedeki kankam, sırdaşım olan Posta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hande Özcana önerdiğim Sadrazam Kemal Restaurantın şubesine gittik. Tarihi Sütlüce semtinde, tarihin en mistik manzarası karşısında, bahçede, harika bir havada keyif yaptık. Öğle ve akşam yemeklerinin yanı sıra sabah kahvaltısı da var. Restoranın sol tarafında bir süre önce ziyaret ettiğim ve hayran kaldığım Koç Müzesi, sağında yeni açılmış olan Miniatürk yer alıyor. Gitmişken oraları da ziyaret edebilirsiniz. Et ve sakatat sevmem pek. Yıllar önce gittiğimde de özel yemeği olan uykuluk yemiştim, midem kalkmıştı. Bu kez sadece Sadrazam köftesi ve pilav yedim. Didem ise hafif diye özel zırhta hazırlanmış sucuk güveç ve Sadrazam salatası istedi. Buranın mönüsü zengin. Sadrazam piliç emese, Sadrazam kuzu emese, Sadrazam tatlısının yanı sıra kebap, kırmızı et, beyaz et, mevsim ve günün balıklarından oluşan lezzetler var. Yabancılar çok rağbet ediyor. Ara sıcak olarak sunulan içli köftede mavi boncuğu bulan şanslı müşteri günün paket hediyesine sahip oluyor. Hediyeler her gün değişik paketler halinde hazırlanıyor. Sadrazam Kemal Restaurantta servis sabah 08.00den gece 02.00ye kadar devam ediyor. Cuma ve cumartesi geceleri fasıl var. 30 yılı aşkın süredir hizmette olan Merkez Sadrazam Kemalin yerinde ise 24 saat hizmet veriliyor. Eski Sütlüce Mezbahasında. Telefon numarası (0212) 320 44 43. Merkezin telefon numarası ise (0212) 221 03 75. Hafta arasında, değişik lezzetler ve yerler konusunda epeyce başarılıydım. İşte ikinci örnek: Çok sevdiğim ve başarılı bir iş kadını olarak gördüğüm sevgili Ayşe Azizoğlunun The Ritz Carlton Hotelin Çintemani Restaurantında Hint Yemekleri Haftası nedeniyle verdiği davete nazlanmadan katıldım. Sevgili kavalyem, People ve Scala 13ün başarılı işletmecisi Ali Sayar, f&f Halkla İlişkilerin başarılı patroniçesi Feza Fırat, otelin Halkla İlişkiler Müdiresi Sedef Baran ile aynı masayı paylaştım. Hint yemeklerine ilgi beni şaşırttı doğrusu. Tıklım tıklımdı Çintemani Restaurant. Karşı masamızda Süzerin genç ve yakışıklı veliahtı Serhan Süzer, Loftun ondan aşağı kalmayan patronu Umut Özkanca ve kız arkadaşları vardı. Bir yıldır görmediğim sevgili Beyhan Köksal bir başka masadaydı. Sedef çok sıcak ve başarılı bir yönetici. Bir de hiperaktif. Yerinde oturmadı, bizi memnun etmek için bir ara servis bile yaptı. Ritz Carlton Genel Müdürü Allan Federere helal olsun, tüm otellerin genel müdürlerini yemeğe almış o gece. Bugüne kadar hiçbir otelin genel müdürünün böyle bir şey yaptığını duymadım. Sedef, otelin yüzde 90ının dolu olduğunu söyledi. Hint mutfağı yarın akşam son kez sergilenecek. Tatları bizim damak zevkimize çok uygun. Ben en çok ıspanaklı, peynirli börekleri ve ekmeklerini sevdim. Masamıza gelen şefler Mr. Gandhi ve Mr. Singh bilgi verdi. Çok güler yüzlü bir çocuk olan Salon Şefi Yücel Eltutan servisi yönetti. Önce iki çeşit yoğurtlu olan ama alkol içermeyen yöresel içkileri geldi Hintlilerin. Mango, yoğurt ve şekerden yapılana kimse itibar etmedi. Yoğurt, kimyon ve naneli olanı beğenildi. Yemeklerde Hindistan cevizi suyunda pişen karışık sebzeler sebze moilee, krema eşliğinde yeşil mercimek ve fasulyeden oluşan dal makhani, kişnişle tatlandırılmış domates çorbası (bana yasak olduğu için tadamadım), yoğurt ve peynirle marine edilmiş tavuk (hoşuma gitti) geldi. Sohbet sırasında sevgili Ali, Leventte eski Polo 13ün yerine açılan Scala 13 için Hande Yener ile anlaştığını söyledi. Zaten dünden itibaren Hande Scala 13de sahne almaya başladı. Hayırlısı olsun. Çok keyifli bir akşamdı. Saatin nasıl geçtiğini anlamadık. The Ritz Carlton Çintemani Restaurantın telefon numarası (0212) 334 44 44. Hint Haftasına büyük ilgi Bir yıldır gidemediğim ve söz etmediğim muhteşem bir yer de Ulusdaki Sunset. Özellikle genç ve yakışıklı patronu Barış, müdürü Gazi bu işi gerçekten iyi biliyorlar. O akşam TURYİDin (Turizm Restoran ve Kulüp Yatırımcıları İşletmecileri Derneği) yaza veda partisi vardı. Sedat Zincirkıran (Sardunya), Ali Akkaş (Köşebaşı), Sait Can (Şans), Sedat Bilgili (Mori Sushi), Mehmet Ali Açılmış (Q Jazz), Şerare Genç (Lacivert), Ertuğrul Karabulut (Bebek Balıkçısı), Mehmet Parlak (Mavi Balık), M. Celal Altınel (Polo Tropicana), Raşit Karakuş ve Süleyman Köse (Chocolate), Şefik Öztek (Laila), Rıza Büyükuğur (İstanbul Doors), Ercan Canmutlu (New Yorker), Hakan Özkaykı (Fish Mekan), Metin Fadıllıoğlu (Ulus 29), Leyla Işıl (Brasserie Leea), Kemal Koç (Margaux), Hakan Somyürek (Tike) gelmişti. Doğrusu bu ya, daha fazla katılım, birlik ve beraberlik beklerdim. Bodrumdan tanıdığım, halen İstanbul Vali Yardımcısı olan Cumhur Güven Taşbaşı ve Vali Başkan Danışmanı Yusuf Türkmen ile ayak üstü sohbet ettik. Cumhur Güven güvenilir ve İstanbula turizm açısından gerçekten iyi şeyler yapabilecek bir isim. Sunset o akşam haftabaşı olmasına rağmen maşallah tıklım tıklımdı. Sanırım iyi servis, lezzet ve atmosfer kazandırıyor. Sabahın başarılı Yazı İşleri Müdürü olan arkadaşım Balçiçek Pamir ve eşi Aliyi orada görmem de hoş bir sürpriz oldu. Özlemişim. Biraz da Balçiçek ile medyayı çekiştirdik. Biz sohbet ederken bu kez Lobby Halkla İlişkilerin patronu sevgili Ünal Ağabey (Uzun) geldi. Lobby artık filmcilik şirketi olarak da iddialı. Ünal Ağabey, Show TVde ekim ayında yayınlanacak olan Perçem adlı diziyi Finikede çekmeye başladıklarını söyledi. Eski arkadaşım sevgili Çiğdem Saraçoğlu da Lobi Filmde koordinatör olarak işe başlamış. Ünal Ağabey çok iddialı. Yasemen Zorlunun senaryosunu yazdığı, Temel Gürsunun çektiği Perçemde sinemanın eski ve yeni isimlerinin yanı sıra podyum dünyasından da pek çok ünlü olacak; Berdan Mardini, Sevda Ferdağ, Aytaç Arman, Banu Zorlu, Fatma Belgen, Semra Dinçer, Ali Taygun, Sevda Karaca, Duygu Ulaş, Ebru Güzel, Nurşah Okay... O gün bizim sitede ev yemeğine davetli olduğum için Sunsette yemek yiyemedim ama en kısa sürede gideceğim. Sunsetin telefon numarası (0212) 287 03 57. Lobiden Perçem, Sunsette hoş bir akşam Efendim, sahnelerin en iyi performanslı sanatçılarından Kenan Doğuluyu izlerken yoruluyorum valla. Çalıştığı tüm gece kulüplerini ihya eden, konserlerinde geniş kitlelere ulaşan ve büyük başarı kazanan Kenan Doğulu ticari hayatta aynı başarıyı ne yazık ki gösterememiş. İddialara göre Kenanın özellikle metroseksüel erkekler için yarattığı, kendisinin sahnede giyip reklamını bol bol yaptığı kıyafetlerin yer aldığı Ken marka giyim firması tutulmamış. Kenanın yatırımı havaya uçmuş. Hatta firma iflasın eşiğine gelmiş. Firmanın ortağı olan genç iş adamı, sevgili arkadaşım Gökhan Yüzbaşıoğlu ne yapacak bilmiyorum. Latin danslarının en heyecan veren, aşkı ve tutkuyu beden diliyle en iyi anlatan dansı Salsanın, Latin müziğinin ülkemizde öncülüğünü yapan Mundo Latino, yeni kış sezonundaki Latino Beat Partiler zincirinin ilkini Park Orman Dialogueda 1 Ekim Cuma gecesi gerçekleştiriyor. Dünyaca ünlü dansçılar Juan Matos & Candy Menayı izlemenin bedeli bileti kapıdan alanlar için 25, Biletixden alanlar için de 22.5 milyon lira. Park Ormanın telefon numarası (0212) 328 20 00. Evet efendim, bugünlük de bu kadar. Yine sevinçleriniz okyanuslar, üzüntüleriniz ise kum tanesi kadar olsun. Hoş kalın. Kenanın paraları uçtu Günde en az 10 gazete okuyorum. 30a yakın yazarın da köşesini. Ama aşkı benim Mehmetim, güzel arkadaşım kadar anlatanına henüz rastlamadım. Mehmet Coşkundeniz sadece yakışıklı, ağzı laf yapan, kalemi çok iyi olan bir gazeteci değil, okuyucusuyla çok iyi bütünleşmiş, onlarla arkadaş olmuş bir yazar. Memo yıllardır yazılarında aşkı anlatıyor. O sımsıcacık kelimeleriyle kimi zaman acılı yüreklere merhem oluyor. Girdiği her yüreği din, dil, ırk gözetmeksizin darmadağın eden aşk, Memonun kaleminden daha da anlam kazanıyor bence. Şimdi kitabında döktürüyor Mehmet; Sen git AŞK bana kalsın. NOKTA Yayınlarından tanıdığım sevgili Necati Güçün yeni yayınevi Neden Kitapdan çıktı. Okumazsanız çok şey kaçırmış olursunuz. sdudek@simge.com.tr Sen git AŞK bana kalsın