Cadde İngiltere bunu konuşuyor! Kral Charles'in serveti açıklandı

İngiltere bunu konuşuyor! Kral Charles'in serveti açıklandı

20.05.2024 - 11:06 | Son Güncellenme:

2022 yılında hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in ölümünün ardından tahta çıkan, Kral 3. Charles'ın servetine dair İngiltere halkına açıklama yapıldı. Buckingham Sarayı'nın Kralı Charles'ın serveti annesi Kraliçe Elizabeth'i bile geçti.

İngiltere bunu konuşuyor Kral Charlesin serveti açıklandı

Kral Charles, 26 Ocak’ta İngiltere’nin başkenti Londra’daki The London Clinic adlı özel hastanede prostat büyümesi için düzeltici bir prosedür geçirmiş, 3 gün sonra hastaneden taburcu edilmişti.

Haberin Devamı

Kral Charles, 8 Eylül 2022'de annesi Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün ardından tahta geçmişti.

KANSER TEŞHİSİ KONULDU

İngiltere Kralı III. Charles, kansere yakalandı. Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, 75 yaşındaki Kral Charles'a bir tür kanser teşhisi konulduğunu belirterek, tedaviye başlandığı belirtilmişti.

Açıklamada, Kral Charles'ın "tedavisi konusunda tamamen olumlu olduğunu ve mümkün olan en kısa sürede tam kamu görevine dönmeyi dört gözle beklediği” ifade edilmişti.

"KRAL GERÇEKTEN ÇOK HASTA"

Tedavisi devam eden Kral'ın sağlık durumu hakkında yakın bir arkadaşı Charles'ın 'hastalığı yenmeye kararlı olduğunu ve bunun için her şeyi yaptıklarını' öne sürerek; şu ifadeleri kullanmıştı:

Herkes iyimserliğini koruyor ama Kral gerçekten çok hasta. Söylediklerinden çok daha kötü durumda.

ANNESİNİ GEÇTİ

6 Mayıs 2023 yılında gerçekleşen taç giyme töreniyle resmen İngiltere'nin hükümdarı olan Charles'ın serveti ortaya çıktı.

The Sunday Times'ın açıklamalarına göre Charles'ın serveti annesi Kraliçe Elizabeth'i de geçti.

EN ZENGİN 258'İNCİ KİŞİ

96 yaşında vefat eden Kraliçe Elizabeth'in serveti 486 milyon dolardı. Kral Charles'ın ise yaklaşık 770 milyon dolar ile Birleşik Krallık'ın en zengin 258'inci kişisi olduğu belirtildi.