18.09.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:
etkisi mi? Neyse siyaset beni bir vatandaş olarak ilgilendiriyor ama görevim sizlere siyasetin dışında renkli dünyadan haberler vermek ve içinizi ısıtmak. Gelelim sadede, parası olanlar için pek çok alternatif var iftara. Geçen yıla oranla bu yıl birçok otelin restoranında Ramazan'la ilgili özel geceler düzelenmiş. Üstelik de hesaplı... Efendim, bugün mübarek Ramazan ayının dördüncü günü. Her evde ayrı bir telaş var. Eski Ramazanlar tabii ki çok başkaydı. Ben iftar ve sahuru evimde Kur'an dinleyerek yapmayı tercih edenlerdenim. Ama işim gereği tabii ki ilk günden itibaren dolaşmaya başladım. Bu arada ilk teravih namazımı her zaman olduğu gibi Levent'te değişmeyen camimde kıldım. Bu yıl daha fazla talep vardı. Acaba diyorum AKP Hükümeti'nin Geçen yıl, SuADA'nın Genel Koordinatörü Ali Sayar ile birlikte gimiştik iftara. Hatırı sayılır da hesap ödemiştik. Ama yediğimiz şaşlık kebabına bayılmıştım doğrusu. Bu yıl da mönüye koymuşlar. Mövenpick Hotel İstanbulAzzuR Restaurant'ta özel Ramazan büfesi sunuluyor. Çeşit çeşit iftariyelikler, Ramazan pideleri, baklava böreği, zeytinyağlı çeşitleri, saray usulü pastırmalı tavuk rulosu, tereyağlı mantı, keşkek gibi Türk damak tadını yansıtan pek çok yemek, güllaç, ayva tatlısı, cevizli incir dolması, kabak tatlısı gibi Türk ve Osmanlı tatlıları, kızılcık ve üzüm şerbeti geleneksel Ramazan sofralarının keyfini yaşatacak. Kişi başı: 85 YTL. Meyve suyu, ayran, çay, kahve de dahil. Rezervasyon için tel: (0212) 319 29 29/3811. Mövenpick'te şaşlık kebabı... Tatlısız olmaz Geleneksel Ramazan sofralarının vazgeçilmezidir tatlı. Tam 1968 yılından beri kalitesinden ve çeşidinden ödün vermeyen Hacı Seyid de Ramazan için sürprizler hazırladı. Son dönemde dondurma üretimine de giren Hacı Seyid'in leziz ürünlerinden özellikle müthiş baklavasından tatmak için tel: (0212) 652 34 75. Her akşam döner Divan, Divan Lokantası, Elmadağ Divan Pub ve Divan Kuruçeşme Ramazan'a özel hazırlandı. İftariyelikler, çorba, börek çeşitleri, limitsiz çay ve kahvenin olduğu Divan Lokantası'nda set mönü 60 YTL. Divan Pub'ta ise açık büfenin yanı sıra her akşam döner servisi var. Fiyatı 65 YTL. Divan Kuruçeşme'de Türk mutfağından kabak&imam bayıldı, yaprak sarması, patlıcan salatasını tadabilirsiniz. Kişi başı hafta içi 60, hafta sonu ise 70 YTL. Divan Kuruçeşme'de iftarda tatlı meyve büfelerinin yanı sıra boza, sahlep ve şekerleme köşesi de olacak. Tel: (0212) 315 55 00. Canlı fasılla farklı keyif... Türkiye'nin Sağlıklı Yaşam ve Tıp Merkezi Konseptine sahip oteli ByOtell'de iftarda canlı fasıl yapıyor. İki alternatif sunulyor. Şirketler veya gruplar özel hazırlanmış mönüler ile oruçlarını açabilecek. Bahçede canlı müzik eşliğindeki yemekte; islim kebap, hünkâr beğendi, ıspanaklı pirinç sarma, özel mönülerin ana yemekleri olacak. Mönü fiyatları 35 YTL'den başlıyor. Bir de zengin açık büfe kurulacak. Açık büfede iftariyelikler, zeytinyağlı çeşitleri, salatalar, çorba çeşitleri, pide çeşitleri, bazlama, kuzu tandır, soyalı tavuk, sebze sote, yufkada pilav, dana haşlama, sote patatesle bahçede açık büfe iftar keyfi, limitsiz çay, kahve eşliğinde 45 YTL'dir. Tel: (0216) 571 61 00. Boğaz manzarası eşliğinde Özene bezene hazırlanan iftar sofraları Ramazan'ın vazgeçilmezlerindendir. Sofralar kurulur, iftar saati beklenir. İftarı müthiş Boğaz manzarası eşliğinde yapmak isteyenler için Cemile Sultan Korusu birbirinden lezzetli yemekler sunuyor. Damak tadınıza uygun geleneksel Ramazan yemeklerinden oluşan iftar sofraları Cemile Sultan'ın Boğaz manzarası eşliğinde olunca bir başka güzel oluyor. Tel: (0216) 308 49 43. Lezzetli sofralar The Marmara'da... İstanbul The Marmara'da pek çok anım vardır. 1982'de o zamanki adıyla Intercontinantel olan otelde bir yılım geçti. Bu yıl otelin içerisindeki Tuti Restaurant'ta geleneksel iftar sofrası konuklarla buluşuyor. Özel iftar tabağı ve Ramazan'a özel bademli, kaymaklı güllacı The Marmara Cafe'de satışa sunuluyor. The Marmara İstanbul'un şefi Sedat Özkan'ın hazırladığı iftar mönüsünde iftariyelik çeşitleri, odun ateşinde pişmiş Karadeniz pidesi, tava mantısı, kazan kebabı, ayvalı kuzu saray kebabı, patlıcan hünkar dolmasının yanında kaymaklı güllaç, cevizli kabak tatlısı, sultan sarması, hurma tatlısı var. Aşiyan Grubu'nun canlı fasıl müziği eşliğinde Tuti'de iftar büfesi kişi başı limitsiz meşrubat ile 75 YTL. Tel: (0212) 251 46 96. Bir klasik: Konyalı Kanyon'a bir arkadaşıma doğum günü armağanı almak için gittiğimde Konyalı'ya uğradım. Ramazan'a özel mönüleriyle iftar sofraları hazırlamışlar. Bu arada Konyalı'nın fiyatlarından yakınan okuyucular çok. Bu bilgi, ilgililerin dikkatine diyorum. Konyalı Kanyon'da zengin iftariyelik çeşitleri var. Çeşitli çorba ve ara sıcakların yanı sıra, kuzu tandır ve Balkan mantısından harisseye, medfuneden kırma tavuk kebabına kadar birçok lezzet her hafta değişecek. Konyalı Kanyon'da güllaç, ayva tatlısı, portakallı&cevizli baklavayla iftar sofralarınız renklenecek. Canlı fasıl müziği eşliğinde iftar yemeği kişi başı 85 YTL. Tel: (0212) 353 04 50. Anadolu Yakası'nda oturanlar için keyifli bir Müthiş bir manzara ve Lacivert yer Lacivert. Şef Hüseyin Ceylan 'klasik'ten vazgeçmeyen bir iftar sofrası hazırlamış. Mönünün vazgeçilmezi iftariyelikler. Lacivert mutfağının ustalaştığı şerbetler, saray usulü börek ve çorbalar, bir de komposto çeşitleri klasikler arasında. Ana yemek olarak üç seçenek var: Kekikli piliç sarma, Lacivert usulü fırında kuzu güveç ve 'günün buğulama balığı' olarakiftarda yerini alacak. Tatlılar ise iki çeşit.Biri Osmanlı saray tatlısı, biri de Ramazan'ın gülü güllaç. Lacivert Restaurant'ta kişi başı 65 YTL'ye iftar yapabilirsiniz. Rezervasyon için tel: (0216) 413 42 24 Doğayla iç içe iftar yemeği... Kemer Golf&Country Club'ta, hünkar beğendiden kuzu sarmaya kadar pek çok lezzeti tadabilirsiniz. Yeşillikler içinde yer alan Kemer Golf&Country Club'ta ister açık havada isterseniz orman evinde yemek yiyebilirsiniz. Burada 7 ayrı set mönü hazırlanmış. Çorba, salata, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan set mönüler, balıktan islim kebabına alternatif tatlar sunuyor. Ayrıca her mönüde, bir Ramazan klasiği olan pide ve lavaş eşliğinde, pastırma, sucuk, hurma, gül reçeli, peynir ve zeytin çeşitlerinden oluşan iftariyelikler ikram ediliyor. Kemer Golf&Country Club'da iftar yemeği kişi başı 40 YTL. Tel: (0212) 239 70 10. Tarihi yalıda beslenme uzmanı... Boğaz'daki Sait Halim Paşa Yalısı Ramazan'ı özenle karşılıyor. Özel eğlence programı hazırlayan Sait Halim Paşa Yalısı Ramazan mönülerini, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara Koçak yaptı. Osmanlı mutfağını günümüze göre yeniden düzenleyen Koçak, 5 alternatif oluşturdu. Beş mönüde serpme iftariyelikler, hurmadan helva, pastırma ve sucuğa, demirhindi, nar boza, buğday çorbasından köri sebzeli talaş böreğine, imambayıldıdan vişneli ayva salatasına, kuzu tandırdan tas kebabına, bademli keşkülden hindi hünkarbeğendiye kadar yok yok. Tel: (0212) 223 05 66/410. sdudek@posta.com.tr